Έμπλεξε η Νιούκαστλ!

Στο μισοάδειο για ακόμα μία φορά «St James’ Park», η Νιούκαστλ γνώρισε την ήττα (2-3) από την αδιάφορη Σουόνσι, έφτασαν τις επτά σερί στο πρωτάθλημα και πλέον αρχίζει να… μπλέκει στα σενάρια υποβιβασμού, όντας μόλις στο +5 από την ουραγό τριάδα και με ματς περισσότερo από την 18η Σάντερλαντ.



Έμπλεξε η Νιούκαστλ!

Η ομάδα του Τζον Κάρβερ μπορεί να πήρε το προβάδισμα με τον Αγιόθε Πέρεθ στο 20’, αλλά είδε τους Ολιβέιρα (45+2’), Σίγκουρντσον (49’) και Κορκ (71') να φέρνουν… τούμπα το ματς.

Ο Ντε Γιονγκ, στην πρώτη του παρουσία μετά τον περασμένο Αύγουστο, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Νιούκαστλ, για το τελικό 3-2 υπέρ των «κύκνων», που άφησε τους γηπεδούχους στους 35 βαθμούς, μόλις 5 περισσότερους τη… μισητή Σάντερλαντ, η οποία είναι στην 18η θέση αλλά χρωστάει ένα ματς.

Λίγος κόσμος ξανά στο γήπεδο, με την κόντρα οπαδών-διοίκησης των γηπεδούχων να κρατάει καλά…

Το ματς:

Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο «St James’ Park», με τις δύο ομάδες να «ψάχνονται» στο γήπεδο. Η πρώτη που απείλησε ήταν η Νιούκαστλ, αλλά η κεφαλιά του Πέρεθ δεν βρήκε στόχο. Η Σουόνσι φρόντισε να απαντήσει στις ευκαιρίες εις… διπλούν, αλλά τόσο ο Γουίλιαμς, όσο και ο Μοντέρο δεν κατάφεραν να της δώσουν το προβάδισμα. Τελικά το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, όταν ο Αγιόθε Πέρεθ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αμάτ και έγραψε το 1-0!

Οι «καρακάξες» είχαν το πάνω χέρι και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν πριν το τέλος του πρώτου μέρους τα τέρματά τους, αλλά ο Φαμπιάνσκι «έβγαλε» με ωραίο τρόπο την κεφαλιά του Ριβιέρ. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, είδαν τον Νέλσον Ολιβέιρα με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου να κάνει το 1-1 που ήταν το σκορ που οδήγησε τελικά τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Τρία λεπτά μετά την σέντρα στο δεύτερο μισό, ο Σίγκουρντσον (μετά από σέντρα του Μοντέρο) ανάγκασε τον Κρουλ να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από την εστία τους, κάνοντας την ανατροπή με το 1-2!  Ο Κάρβερ προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Αμπέιντ στη θέση του Γιάνμαατ, αλλά τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το αξιόλογο για τη Νιούκαστλ. Αντίθετα η Σουόνσι έδειχνε άνετη και κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ, με τον Κορκ στο 71’. Ο Κάρβερ έριξε στη μάχη και τον Ντε Γιονγκ, ο οποίος σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον περασμένο Αύγουστο, για να διαμορφώσει απλά το τελικό 2-3 στο 87ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρουλ, Γιάνμαατ (61’ Αμπέιντ), Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Ανίτα, Ρ. Τέιλορ, Γκουτιέρες, Κόλμπακ, Καμπελά (74' Ντε Γιονγκ), Ριβιέρ (74 'Αρμστρονγκ), Πέρεθ

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Άματ, Κορκ, Σέλβεϊ, Σίγκουρντσον (81' Έμνες), Ντάιερ, Μοντέρο (69' Γκράιμς), Ολιβέιρα (72' Κι)