Την… σώζει ο Εντόι!

Με τον Νταμ Εντόι να γίνεται ξανά … ήρωας, πετυχαίνονται το και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, η Χαλ επικράτησε 2-0 μέσα στο Λονδίνο της Κρίσταλ Πάλας, κατέκτησε την πρώτη της νίκη μετά από έξι ματς και έμεινε ζωντανή στη μάχη επιβίωσης της Πρέμιερ Λιγκ.



Την… σώζει ο Εντόι!

Ο επιθετικός των «τίγρεων» βρήκε δίχτυα στο 52ο λεπτό και τις καθυστερήσεις και χάρισε στην ομάδα του ένα πολύτιμο «τρίποντο», το πρώτο μετά τις 21 Φεβρουαρίου!

Έτσι  το συγκρότημα του Στιβ Μπρους, που είχε και δοκάρι με τον Ροσενιόρ, έφτασε τους 31 βαθμούς και είναι στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:

Όντας αυτή που είχε το βαθμολογικό κίνητρο, η Χαλ προσπάθησε να μπει  πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά στα πρώτα λεπτά όχι μόνο δεν κατάφερε κάτι, αλλά λίγο έλειψε να… χαρίσει και το προβάδισμα στην Πάλας, μετά από ένα παιδικό λάθος στην άμυνά της. Στα μισά του πρώτου μέρους οι «τίγρεις» ήταν την πρώτη του καλή στιγμή, αλλά ο Εντόι δεν σημάδεψε σωστά και το 0-0 παρέμεινε. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τη Χαλ, με τον Σπερόνι λίγο αργότερα να λέει με εξαιρετικό τρόπο «όχι» στον Χάντλστοουν και να διατηρεί το μηδέν στην άμυνά του. Η ομάδα του Μπρους έψαχνε το γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν και πάλι εκεί στην ευκαιρία του Λίβερμορ.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος ο Εντόι, το έκανε με την έναρξη του δεύτερου και αφού πρώτα είχε ακόμα μια καλή στιγμή. Τελικά στο 52’ νίκησε τον Σπερόνι και έδωσε στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα που έψαχναν τόση ώρα. Οι «αετοί» προσπάθησαν στη συνέχεια να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά οι παίκτες της Χαλ έδειχναν να κλείνουν καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Χάρπερ. Ο Σανογκό που είχε περάσει ως αλλαγή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 83’, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς καταλογίστηκε φάουλ σε σπρώξιμο του σκόρερ στον ΜακΣέιν. Λίγο πριν το φινάλε η Χαλ είχε δοκάρι με τον Ροσενιόρ, αλλά ο Εντόι φρόντισε να σκοράρει και δεύτερη φορά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων για να διαμορφώσει το τελικό 2-0, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Κέλι, Νταν, Ντιλέινι, Σουαρέ, Γιέντινακ (64’ Λι), ΜακΆρθουρ, Ζαχά (73' Γκέιλ), Πάντσεον, Μπολάσι, Μάρεϊ (59’ Σανογκό)

Χαλ: Χάρπερ, Τσέστερ, Χάντλστοουν, Μπράντι (84' Ροσενιόρ), Λίβερμορ, ΜακΣέιν, Ντόουσον, Αλούκο (85' Μπρους), Ελμοχαμάντι, Εντόι, Κουίν (74' Ραμίρεζ)