Της το χρωστούσε η μοίρα (videos)

Το 2013 έμεινε εκτός τελικού των πλέι οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ χάνοντας πέναλτι και δεχόμενη γκολ στην αντεπίθεση. Φέτος, κάπως έτσι θα μείνει στην Πρέμιερ Λιγκ! Η Λέστερ έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή επικρατώντας της Μπέρνλι (1-0) με τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία να προηγηθούν από την άσπρη βούλα δευτερόλεπτα πριν το τέρμα του Βάρντι!  



Της το χρωστούσε η μοίρα (videos)

Το ματς:

Το ξεκίνημα για τις δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικό, κάτι που είχε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν μεγάλες φάσεις. Τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε μία από αυτές ήταν εκείνη του Βάρντι στο 27ο λεπτό, αλλά ο Χίτον μάζεψε εύκολα.

Στο 32’ η Μπέρνλι είχε την καλύτερή της ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο ματς, αλλά ο Κάσπερ Σμάιχελ πραγματοποίησε μια εξαιρετική απόκρουση για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Αυτές ήταν και οι δύο μεγαλύτερες στιγμές ενός φτωχού ημιχρόνου, σε ένα ματς που ένα γκολ έμοιαζε να αρκεί σε μία από τις δύο ομάδες.

Και το παιχνίδι έγινε ροντέο! Στο 58’ ο Ματ Τέιλορ ανέλαβε την ευθύνη την εκτέλεσης πέναλτι στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός από τον περασμένο Αύγουστο και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Νταφ από σέντρα του Ολμπράιτον και λίγο πριν περάσει την γραμμή ο Βάρντι την άγγιξε για να χρεωθεί το γκολ και να στείλει τις «αλεπούδες» στα ουράνια κάνοντας το 1-0.

Η Μπέρνλι έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά ο Σμάιχελ απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Μι, που κόντραρε στον Χουτ.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χίτον, Τρίπιερ, Νταφ, Σάκελ, Μι, Μπόιντ (71’ Γουάλας), Άρφιλντ, Τζόουνς, Τέιλορ (86’ Κάιτλι), Τζούτκιεβιτς (71’ Σόρντελ), Ινγκς

Λέστερ: Σμάιχελ, Βασιλέφσκι, Χουτ, Μόργκαν, Ολμπράιτον (72’ Ντε Λε), Κινγκ, Καμπιάσο, Ντρινκγουότερ (77’ Τζέιμς), Κοντσέσκι, Βάρντι, Ουγιόα (65’ Κράμαριτς)