Κλοπ μόνο υπό προϋποθέσεις

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποτελεί τις τελευταίες ώρες το πιο καυτό όνομα της Ευρώπης και η Μάντσεστερ Σίτι εμφανίζεται ως πρώτο φαβορί για την πρόσληψη του. Υπάρχει όμως μια διαφορά φιλοσοφίας στις δύο πλευρές, η οποία αποτελεί αυτή την στιγμή το σημαντικότερο τροχοπέδη για τον επικείμενο «γάμο». Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης.



Κλοπ μόνο υπό προϋποθέσεις

Η Μάντσεστερ Σίτι θα λύσει τη συνεργασία της με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και ήδη έχει κάνει την πρώτη κρούση στον Κάρλο Αντσελότι για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

Ωστόσο η αιφνιδιαστική παραίτηση του Γιούργκεν Κλοπ από τον πάγκο της Ντόρτμουντ, ήταν λογικό να φέρει τον Γερμανό στην πόρτα των Αράβων. Τουλάχιστον αυτό παρουσιάζει ο αγγλικός Τύπος. Σαν όνομα και βάσει των επιτυχιών του στην Μπουντεσλίγκα, ο Κλοπ φαντάζει η ιδανική επιλογή για τη Σίτι. Καμία διαφωνία. Για να ταιριάξει όμως ο ένας με τον άλλο, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή είτε στο dna του Γερμανού, είτε στις συνήθειες των δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών της Σίτι.

Ο Κλοπ δεν είναι προπονητής που θα ήθελε να δουλέψει με 11 αστέρες. Ακόμη και στις χρονιές που τα οικονομικά της Ντόρτμουντ εκτοξεύτηκαν, αυτός κράτησε χαμηλά το μπάτζετ. Πιο χαμηλά από την Μπάγερν, η οποία ήταν και η βασική διεκδικήτρια. Στην Σίτι σίγουρα θα υπάρξει ένα συμμάζεμα λόγω και του FFP όμως και πάλι είναι σχεδόν δεδομένο ότι οι «πολίτες» θα βρουν τρόπο να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να ενισχύσουν την ομάδα τους.

Αφήνοντας τα κλειδιά του μαγαζιού στον Κλοπ και όχι σε κάποιον άλλο Τσίκι Μπεγκιριστάιν (αφού και αυτός αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του τεχνικού διευθυντή), οι διοικούντες τη Σίτι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα πορεύονται με τη λάμψη που προκαλεί ο χρυσός αλλά με αυτήν, η οποία προκύπτει από το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και απόλυτης συγκέντρωσης στον στόχο.

Το κατά πόσο οι Άραβες είναι διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω το παράδειγμα αλά Ρομάν Αμπράμοβιτς για να φτιάξουν μια υπερδύναμη, θα φανεί και από το αν τελικά θα πείσουν τον Κλοπ. Με τα σημερινά δεδομένα πάντως, μια τέτοια «σχέση» δύσκολα θα κερδίσει τη μάχη. Με τις αμοιβαίες υποχωρήσεις όμως, είναι ικανή να συνεχίσει το όμορφο ταξίδι του Γερμανού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.