Κι όμως γίνονται θαύματα στις μέρες μας!

Ένα βήμα πιο κοντά στην Πρέμιερ βρίσκεται πια η εκπληκτική Μπόρνμουθ που νίκησε εκτός έδρας την Μπράιτόν και έχει πια διαφορά τεσσάρων πόντων από τους διώκτες της στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Κι όμως γίνονται θαύματα στις μέρες μας!

Με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν, όλα εναντίον ομάδων που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας, ο σύλλογος από τη νότια ακτή της Αγγλίας είναι πολύ κοντά στο να επιτύχει την  πρώτη του άνοδο στην κορυφαία κατηγορία.

Με τα δύο γκολ εναντίον της Μπράιτον η ομάδα έφτασε τα 104 μέσα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσε εδώ και 68 χρόνια.Ο Έντι Χαου και οι παικτες του συνέχισαν ετσι να ειναι αήττητοι στα τελευταία εννια ματς και με έξι νίκες σε αυτο το διάστημα κρατούν πια την τύχη στα χέρια τους!

Δεν θα ειναι μικρό επίτευγμα να ανεβεί η Μπορνμουθ στην Πρεμιερ Λιγκ! Μια ομάδα που το 2009 σώθηκε στην τεταρτη κατηγορία αν και ξεκίνησε με μείον 10 πόντους και εκανε έρανο σε καθε ματς για να πληρωθούν οι βασικές υποχρεώσεις μοιάζει ονειρικό να βρίσκεται μια ανάσα απο την Πρεμιερ Λιγκ έξι χρονια αργότερα!

Και όμως η σωστή δουλειά και οι πολύ καλές επιλογές ποδοσφαιριστών απο τον Χαου που έφυγε και ξαναγύρισε προκειμένου να ολοκληρώσει τη δουλειά του, εχουν φτιάξει ένα μικρό θαύμα!

Οι 2.000 οπαδοί της Μπόρνμουθ που έκαναν το ταξίδι των 100 μιλίων στο Ντόρσετ για να δουν την ομάδα τους στο Μπράιτον μπορεί να μην ακούγονται πολλοί ως αριθμός! Αλλά αν αναλογιστεί κανείς πως στην έδρα της η πρωτοπόρος της Τσάμπιονσιπ έχει έναν μέσον όρο εισιτηρίων 10.200, τότε γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι να μετακινεί το ένα πέμπτο από αυτούς σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως η μία από τις δύο θέσεις στην κορυφή της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας που οδηγούν  στην Πρέμιερ league θα ανήκει στην Μπόρνμουθ σε λίγες εβδομάδες. Και έχοντας πια ολοκληρώσει αυτό το απίστευτο ταξίδι των έξι ετών απο την ουρά μέχρι τα σαλόνια σε  ένα σκαρφάλωμα σχεδόν 72 θέσεων στην βαθμολογία, οι cherries  θα εχουν ξεπεράσει και την πιο τρελή φαντασία!

Έχοντας ιστορια 125 ετών η Μπορνμουθ άλλαξε χρώματα το 1971 μετατρέποντας το κόκκινο και άσπρο σε κοκκινόμαυρο με ρίγες για να μοιάζει η στολή με της Μιλαν! Το 2011 ενας Ρώσος επιχειρηματίας ο Μαξίμ Ντεμίν αγόρασε ενα μεγάλο ποσοστό στην ομάδα και επένδυσε μαζι με τον  Έντι Μιτσελ που το 2009 ειχε σώσει απο την χρεοκοπία τον σύλλογο!

Χωρίς τρέλα έξοδα έφτιαξαν ενα απολυτα νοικοκυρεμένο μαγαζι που το κοιτούν και το ζηλεύουν μεγαλύτερα μεγέθη στο αγγλικό ποδόσφαιρο! Γιατί τελικά το πλάνο και η τάξη ειναι πολυ σημαντικότερα ατού απο την αλόγιστη σπατάλη!