Τον Κουτίνιο και τα μάτια τους στο «Ανφιλντ»

Η πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για τη Λίβερπουλ ήρθε μέσω του πιο σταθερού παίκτη της φέτος. Του ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετά τον Λουίς Σουάρες πέρυσι, πήρε την σκυτάλη για να την καθοδηγεί στα δύσκολα. Ο Φελίπε Κουτίνιο είναι ο φετινός «ήρωας» του Μπρένταν Ρότζερς. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Τον Κουτίνιο και τα μάτια τους στο «Ανφιλντ»

Σε μια χρονιά, η οποία σε γενικές γραμμές δεν ξεπερνά κατά πολύ τη μετριότητα, η Λίβερπουλ εξακολουθεί να ελπίζει στην κατάκτηση ενός τίτλου. Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ στο πρωτάθλημα, ο στόχος της 4άδας και του Τσάμπιονς Λιγκ απομακρύνθηκε αισθητά και το Κύπελλο ήταν το μοναδικό που θα εξακολουθούσε να σώζει τη χρονιά.

Στον επαναληπτικό με την Μπλάκμπερν, ήταν τα πόδια του Κουτίνιο, τα οποία έδωσαν την πρόκριση στα ημιτελικά και το εισιτήριο για το νοκ-άουτ του «Γουέμπλεϊ». Όμως ο Βραζιλιάνος δεν έδωσε τη λύση μοναχά σε αυτό το ματς. Πέρυσι το πρόσωπο κλειδί αναμφίβολα ήταν ο Λουίς Σουάρες όμως φέτος με την αστάθεια να πρωταγωνιστεί δεν μπορείς παρά να καταλήξεις στο Κουτίνιο. Έστω και αν η απόδοσή του δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.

Ο Στέρλινγκ ξεκίνησε δυναμικά όμως από ένα σημείο και έπειτα εμφανώς επηρεασμένος και από την υπόθεση του συμβολαίου του, αποσυντονίστηκε. Ο Χέντερσον είναι μεν σταθερός αλλά δεν είναι ακόμη ο παίκτης που περιμένεις να πρωταγωνιστήσει κρίνοντας σε διάρκεια τα αποτελέσματα της ομάδας ενώ ο Τζέραρντ μετά τα Χριστούγεννα, λόγω των τραυματισμών αλλά και της μετακίνησής του το καλοκαίρι στους LA Galaxy δεν βοήθησε στα δύσκολα. Ο Στάριτζ μετά τον τραυματισμό του δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό παίκτη ενώ οι Σκρτελ και Μινιολέ αναμφίβολα κάνουν εκπληκτική χρονιά όμως δεν είναι αυτοί που θα κλέψουν την παράσταση.

Αυτό το πετυχαίνει φέτος ο Κουτίνιο και για το λόγο αυτό είναι σχεδόν μόνιμα στους αρχικούς 11 του Ρότζερς.Είναι ο μόνος ίσως της 11άδας των «κόκκινων» που θα μπορούσε με κλειστά μάτια να ξεκινήσει βασικός στις Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Για το λόγο αυτό ίσως, οι «πολίτες» ετοιμάζονται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να καταθέσουν πρόταση για την απόκτησή του το καλοκαίρι, η οποία θα ξεπερνά τα 35 εκ. λίρες. Το μόνο που οφείλουν να κάνουν στη Λίβερπουλ είναι να μην τον χάσουν και αυτόν, όπως ακριβώς συνέβη πέρυσι με τον Σουάρες.