Η συγκινητική ιστορία του Τζορτζ Ντάουελ

Όνειρό του από παιδί ήταν να παίξει ποδόσφαιρο. Σταμάτησε όμως βίαια όταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Το όνομα του Τζορτζ Ντάουελ μπορεί να μην λέει τίποτα στον περισσότερο κόσμο, ωστόσο πίσω από αυτό κρύβεται μια συγκινητική ιστορία.  



Η συγκινητική ιστορία του Τζορτζ Ντάουελ

Ο 22χρονος αγωνιζόταν ως έφηβος στην ερασιτεχνική Γουόρθινγκ και όλοι έλεγαν τα καλύτερα για το ταλέντο του στο χορτάρι, αλλά μια μέρα χάθηκε κάθε του ελπίδα να αναδειχθεί μέσα από τις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας. Μετά από ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητο οι γιατροί του ανακοίνωσαν πως δεν θα μπορούσε να ξαναπερπατήσει, μένοντας παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Η αγάπη του για το άθλημα, όμως, του έδωσε τη δύναμη να το υπηρετήσει από άλλο πόστο. Αυτό του ιδιοκτήτη-προπονητή. Μαζεύοντας μια παρέα φίλων του ίδρυσε την Γουόρθινγκ Μπόρο, η οποία μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο στην κατηγορία που αγωνίστηκε!

Με την παλιά του ομάδα, Γουόρθινγκ, να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αλλά και τον κίνδυνο να εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, ο Ντάουελ (έχοντας παράλληλα και μικρή εμπειρία από διοικητικά) αποφάσισε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της, να την κρατήσει στην ζωή και να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο γι’ αυτή, γενόμενος έτσι ένας από τους νεότερους ιδιοκτήτες συλλόγου παγκοσμίως.

«Απείχα από το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια. Από το ατύχημά μου ακόμη οι φίλοι μου έλεγαν ότι πρέπει να ιδρύσουμε έναν σύλλογο και πως θα ερχόντουσαν όλοι για να παίξουν. Κράτησαν τον λόγο τους. Είναι κάτι που σίγουρα ήθελα να κάνω.

Η Γουόρθινγκ είναι ο σύλλογος που αγωνιζόμουν και το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου. Ήθελα να μείνω σε αυτό, οπότε δουλέψαμε με τον Ίαν (Ίαν Χαρτ, τεχνικός διευθυντής) και τους άλλους ιδιοκτήτες και τα βρήκαμε.

Χωρίς την συνεργασία των Μαρκ Στίβενς και Άλαν Πουκ, όσον αφορά τα χρέη και τα μερίδια, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πάνε τόσο καλά όσο πήγαν» ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του.