Αν αγοράσει σωστά, του χρόνου διεκδικεί τον τίτλο!

Η Άρσεναλ το πάλεψε τελικά στο Μονακό, αλλά πρέπει και να χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο που η πιο εύκολη κλήρωση που της έτυχε τα τελευταία πέντε χρόνια στα νοκ-άουτ δεν συνοδεύτηκε από πρόκριση. Δεν είναι θέμα νοοτροπίας, που γράφτηκε δεξιά και αριστερά, αλλά θέμα προσέγγισης. Στο πρώτο ματς ο Βενγκέρ και οι παίκτες του υποτίμησαν τον αντίπαλο. Στο δεύτερο παιχνίδι, πολύ πιο ψυλλιασμένοι για το τα τους περίμενε, άγγιξαν μία επική ανατροπή! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Αν αγοράσει σωστά, του χρόνου διεκδικεί τον τίτλο!

Υπάρχουν μόνο δύο ερωτήματα που αξίζει να μπουν εδώ: Υπάρχουν ενδείξεις της πραγματικής προόδου μέσα στη σεζόν για την Άρσεναλ; Και αν ναι, πόσο κοντά, πραγματικά, είναι αυτή η ομάδα σε μια πραγματική αλλαγή των ταχυτήτων;

Με αυτό κατά νου ας εστιάσουμε μόνο στην εικόνα που έχουμε μπροστά μας. Εξακολουθούν να υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία που επιβιώνουν ακόμα και όταν η μνήμη της κάκιστης επίδοση στο πρώτο ματς έρχεται να επισκιάσει την συζήτηση. Η Άρσεναλ μπορεί να αποκλείστηκε στα εκτός έδρας γκολ, αλλά στο Μονακό παρήγαγε παιχνίδι. Ήταν μία κανονική ομάδα που τελικά έχασε την πρόκριση αλλά κυνήγησε τις πιθανότητες της μέχρι τέλους και περισσότερο πρέπει να σταθούμε στο πόσο από το πρώτο ματς και μετά, όταν και οι Μονεγάσκοι εξέθεσαν τα ελαττώματα της, επιτεύχθηκε μία σαφέστατη βελτίωση. Η ομάδα του Βενγκέρ δεν είναι η καλύτερη στην Αγγλία αλλά ούτε και ανάμεσα στην 8η και τη 16η θέση στην Ευρώπη. Είναι κάπου στο ενδιάμεσο και ίσως κάποια στιγμή να ρευστοποιήσει και στην Ευρώπη, αυτή τη σταθεροποίηση της μετοχής της , όπως έγινε και το 2006 όταν έπαιξε τελικό. Τότε παρότι δεν είχε πια την πολύ καλή ομάδα του 2002 ή κυρίως του 2004 όταν και πήρε αήττητη το πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενη τις συγκυρίες έφτασε στον τελικό και εκεί αν δεν έμενε, στο Παρίσι, με δέκα παίκτες από νωρίς ίσως να έβαζε ακόμη πιο δύσκολα στην Μπαρτσελόνα!

Πάντως η αμυντική αφέλεια στο Emirates μετά το 1-2 και το τρίτο γκολ που δέχτηκε και αποδείχτηκε καθοριστικό, οδήγησε σε έναν αποκλεισμό της Άρσεναλ που «ενοχλεί» περισσότερο από την αποτυχία της Τσέλσι, η οποία φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα. Όπως όμως όλα τα πράγματα υπάρχει και η θετική πλευρά και αυτή είναι η εικόνα μίας ομάδας που έχει πλέον κερδίσει τα 13 από τα τελευταία 15 παιχνίδια της και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ξανά στο Champions League και την επόμενη χρονιά. Παραδοσιακά αυτή την εποχή η Άρσεναλ ανεβαίνει αγωνιστικά και είναι ακόμη μέσα και στην μάχη για τη διατήρηση του FA Cup. Μεταξύ των αγγλικών συλλόγων, μόνο η Τσέλσι θα είχε λόγους να αρνηθεί αυτή την ώρα να. ανταλλάξει θέσεις με τους «κανονιέρηδες» αυτή τη στιγμή και καθαρά αγωνιστικά, η μόνη άλλη ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο τώρα μαζί με την Άρσεναλ είναι η Λίβερπουλ με τις δύο ομάδες να είναι πιθανό να αναμετρηθούν τον Μάιο στον τελικό του Κυπέλλου. Επίσης μην ξεχνάμε πως ενώ η Άρσεναλ το περασμένο έτος τέτοιες μέρες έχανε 6-0 από την Τσέλσι και αναζητούσε βασική σπονδυλική στήλη στην ενδεκάδα, τώρα έχει και σχέδιο Α και σχέδιο Β ως ομάδα και βρίσκεται σαφέστατα σε γενική άνοδο! Μέχρι και ο Εζίλ θυμήθηκε στο Μονακό τον καλό περσινό εαυτό του μέχρι τα Χριστούγεννα όταν και η ομάδα του πήγαινε τρένο και η εικόνα του να πιέζει και να κάνει τάκλιν, υπενθύμισε σε όλους πως το καλό ποδόσφαιρο, εξαρτάται από τη διάθεση! Αν το καλοκαίρι αγοράσει σωστά, τότε ο Βενγκέρ έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως τη νέα σεζόν μπορεί ακόμη και να διεκδικήσει στα ίσια το πρωτάθλημα!