Πελεγκρίνι: «Δεν είναι αποτυχία...»

Η Μάντσεστερ Σίτι ίσως τελικά να μην ήταν ούτε φέτος έτοιμη για το βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ο Μανουέλ Πελεγκρίνι υποστήριξε ότι δεν είναι αποτυχία ο αποκλεισμός από τη φάση των «16» μετά και τη δεύτερη ήττα (1-0) από τη Μπαρτσελόνα.  



Πελεγκρίνι: «Δεν είναι αποτυχία...»

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά και οι Καταλανοί έδειξαν την ανωτερότητά τους και στα δύο παιχνίδια για να συνεχίσουν για όγδοη διαδοχική σεζόν στη φάση των «8» της διοργάνωσης.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, αφού πρώτα απένειμε τα εύσημα στον Λιονέλ Μέσι για την εμφάνισή του, υποστήριξε ότι δεν είναι αποτυχία ο αποκλεισμός για τη Σίτι, δικαιολογήθηκε στην... ατυχή κλήρωση και την τιμωρία με το περιορισμένο ρόστερ, ενώ αναφέρθηκε και στα συνεχή παιχνίδια μέσα στις γιορτές, τη στιγμή που τα υπόλοιπα πρωταθλήματα είχαν χειμερινή διακοπή...

«Ο Μέσι ήταν εξαιρετικός. Αυτή τη στιγμή οφείλουμε να παραδεχθούμε αυτό που είδαν όλοι. Ότι δηλαδή η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη από εμάς. Δεν είναι αποτυχία ο αποκλεισμός. Είναι όμως απογοητευτικό το ότι δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε. Ήμασταν και άτυχοι μέσα σε όλα κόντρα στη Μπαρτσελόνα δύο σερί χρονιές. Είχαμε και την τιμωρία με το περιορισμένο ρόστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε βελτιωθεί, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο για να μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Στην Αγγλία παίζουμε πολλά ματς μέσα στα Χριστούγεννα και είμαστε κουρασμένοι τον Φεβρουάριο... Στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία έχουν διακοπή. Πέρυσι παίξαμε εννέα ματς τον Δεκέμβριο, άλλα εννέα τον Ιανουάριο και μετά έπρεπε να παίξουμε με τη Μπαρτσελόνα Φλεβάρη μήνα...».