Και όμως η Αρσεναλ μπορεί να προκριθεί!

Μπορεί η Αρσεναλ να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει μία απίστευτη πρόκριση στο Μονακό; Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο αν αναλογιστούμε  τις πιθανότητες. Ειδικά δε οι αριθμοί δεν βοηθούν στην κουβέντα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Και όμως η Αρσεναλ μπορεί να προκριθεί!

Σε 165 περιπτώσεις στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή Τσάμπιονς Λιγκ το 1-3 στο πρώτο ματς έχει ανατραπεί μόλις μία φορά!Το 1968-69 όταν ο Αγιαξ που είχε χάσει στο Αμστερνταμ από την Μπενφίκα, πήγε στη Λισαβώνα νίκησε με 3-1 και σε τρίτο ματς με 3-0 στο Παρίσι αφού τότε δεν υπήρχε ακόμη η διαδικασία των πέναλτι. Και μόνο από αυτό λοιπόν,  γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της δυσκολίας για την αποστολή που απαιτείται να φέρει εις πέρας η Κυπελλούχος Αγγλίας.  

Όμως η εικόνα της σε αυτό το εμφατικό 3-0 επί της Γουέστ Χαμ, το Σάββατο,  δεν μπορεί παρά να γεμίσει αισιοδοξία τους φίλους της. Το πρώτο γκολ που ήταν βγαλμένο από τις καλύτερες ενδεκάδες του παρελθόντος , τότε που ο Βενγκέρ οδηγούσε τους «κανονιέρηδες» στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004, ήρθαν στη μνήμη τη στιγμή που ο Ζιρού ολοκλήρωνε τη φάση. Γενικά η Αρσεναλ δείχνει σε καλή κατάσταση και η νίκη της  με 2-1 επί της Γιουνάιτεντ μέσα στο  «Ολντ Τράφορντ» , που αποτελεί σαφέστατα πιο δύσκολη έδρα από το «απρόσωπο» γήπεδο της Μονακό το « Λουί Ντε»,  μπορεί να είναι ο οδηγός για την τεράστια ανατροπή.

Μόλις πριν από δύο χρόνια η Αρσεναλ πήγε στο Μόναχο απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν με το ίδιο χάντικαπ  από το πρώτο παιχνίδι! Το 1-3 κόντρα στους Βαυαρούς έμοιαζε αδύνατο να ανατραπεί και όμως η νίκη με 2-0 της Αρσεναλ έφτασε τα πράγματα στο όριο. Ηταν ένας αποκλεισμός που ισοδυναμούσε με πρόκριση. Πάνω σε αυτόν η Αρσεναλ έχτισε την αντεπίθεση της στο τέλος της σεζόν ωστόσο τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όταν έγινε η κλήρωση όλοι μιλήσαμε για πραγματικά μεγάλη τύχη. Όταν ήρθε η ώρα του ματς αποδείχτηκε πως κανείς δεν υπολόγιζε το πόσο καλά διαβασμένος θα αποδεικνυόταν  ο Ζαρντίμ.  Όμως ακόμη και τώρα με αυτό το βαρύ φορτίο στην πλάτη, η Αρσεναλ,  για μένα,  παραμένει ποιοτικότερη ομάδα από την Μονακό και αν προηγηθεί νωρίς όλα μπορούν να συμβούν!

Θα πρόκειται για την εντυπωσιακότερη ανατροπή από την ώρα που το Κύπελλο μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ και σε περίπτωση που οι παίκτες του Βενγκέρ κατορθώσουν να φέρουν τούμπα τα προγνωστικά και προκριθούν, θα μιλάμε για την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του συλλόγου! Είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά όπως έλεγε και ο Οσκαρ Γουάιλντ, φτάνοντας σε μία σχετικά μεγάλη ηλικία «αυτό που με  ξαφνιάζει  στη ζωή,  είναι πως εξακολουθώ να  ξαφνιάζομαι!»