Ντιρέκτ, ντιρέκτ... νοκ άουτ! (video)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε τρία γκολ πριν από το ημίχρονο και έβγαλε νοκ άουτ (όπως άλλωστε πανηγύρισε το τέρμα του ο Γουέιν Ρούνεϊ) την Τότεναμ, της οποίας επικράτησε με σκορ 3-0 αυξάνοντας έτσι την διαφορά από την 5η Λίβερπουλ, που αγωνίζεται την Δευτέρα. Έξι βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ έμειναν οι «spurs».  



Ντιρέκτ, ντιρέκτ... νοκ άουτ! (video)

Οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάστηκαν μόνο τα πρώτα 45’ και μια καλή διαχείριση στο δεύτερο μέρος για να φτάσουν τους 56 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Άρσεναλ, διασφαλίζοντας έτσι την 4η θέση για ακόμη μία αγωνιστική απέναντι στην μισητή αντίπαλο Λίβερπουλ.

Τα τέρματα της ομάδας του Φαν Χάαλ πέτυχαν οι Μαρουάν Φελαϊνί, Μάικλ Κάρικ (ασίστ στο πρώτο γκολ) και Γουέιν Ρούνεϊ, που μετά το βίντεο στο οποίο παίζει μποξ με τον Φιλ Μπάρντσλεϊ πανηγύρισε αναλόγως κερδίζοντας θετική αντίδραση και από τον διαιτητή της συνάντησης, Μαρκ Κλάτενμπεργκ!

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εξαιρετικά στο παιχνίδι και τιμώρησαν νωρίς την κατά γενική ομολογία κακή άμυνα της Τότεναμ μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Μάικλ Κάρικ έκανε εξαίσια πάσα στον χώρο και ο Μαρουάν Φελαϊνί με αριστερό πλασέ νίκησε τον Ουγκό Γιορίς για το 1-0.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Χουάν Μάτα έκοβε κι έραβε για το σύνολο του Φαν Χάαλ, που έμεινε ψηλά για να πετύχει κι άλλο τέρμα. Δέκα λεπτά μετά την επίτευξη του πρώτου, ο Κάρικ έβαλε στον λογαριασμό του εκτός από μία ασίστ και ένα γκολ -ακούγοντας από την εξέδρα να του τραγουδούν «It’s Carrick you know, it’s hard to believe it’s not Schooles»- όταν πήρε το ριμπάουντ από προσπάθεια του Φελαϊνί και με ωραία μακρινή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 34’ ο Ρούνεϊ έβαλε για τα καλά τέλος στο σερί των πέντε αγώνων χωρίς ήττα απέναντι στην Γιουνάιτεντ για την Τότεναμ, αφού μετά από πολύ ωραία ενέργεια νίκησε τον Γιορίς στην δεξιά του γωνία για το 3-0. Όλα τα λεφτά ήταν και ο πανηγυρισμός του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον τελευταίο να έχει ακόμη μία ευκαιρία να σκοράρει,α πό σέντρα του Φελαϊνί που πιθανώς έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ, αλλά να στέλνει την μπάλα για λίγο εκτός εστίας.

Το δεύτερο μέρος ήταν ακριβώς όπως το πρώτο για τους «κόκκινους διαβόλους» αλλά χωρίς γκολ. Οι παίκτες του Φαν Χάαλ συνέχισαν να πιέζουν, αυτοί του Μαουρίσιο Ποκετίνο έδειχναν με... φαντάσματα, και λίγο μετά το πρώτο σφύριγμα από τον Κλάτενμπεργκ ο Ερέρα έχασε ακόμη μία ευκαιρία για το 4-0, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς αντίδραση από τους φιλοξενούμενους και με την λήξη του αγώνα όσοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ βρέθηκαν στο γήπεδο πήγαν σπίτι τους άκρως ικανοποιημένοι. Αυτό μαρτυρά άλλωστε και το κλίμα στο «Ολντ Τράφορντ» με τον κόσμο στην εξέδρα να αποθεώνει κάθε ποδοσφαιριστή της ομάδας του όταν εκείνος ακουμπούσε την μπάλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσιαμ Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μολιντ, Κάρικ (87' Ράφαελ), Ερέρα, Μάτα (77' Περέιρα), Φελαϊνί (83' Φαλκάο), Γιανγκ, Ρούνεϊ

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Μπενταλέ, Μέισον (64' Λαμέλα), Σαντλί (79' Αντεμπαγιόρ), Έρικσεν, Τάουνσεντ (31' Ντεμπελέ), Κέιν