Οταν οι απαιτήσεις ακουμπούν την υπερβολή!

Μεγαλώνοντας στην Ολλανδία στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 60, ο Λουίς Φαν Χααλ ειχε εντυπωσιαστεί από τις άσπρες στολές της Τότεναμ και από το Νταμπλ του 1961. Η εμβληματική εικόνα του κορυφαίου σέντερ φορ που έβγαλε πότε το αγγλικό ποδόσφαιρο, του Τζίμι Γκριβς ήταν αυτή που έκανε τον σημερινό προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να λατρεψει το επιθετικό παιχνιδι! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Οταν οι απαιτήσεις ακουμπούν την υπερβολή!

Πόσο ειρωνικό λοιπόν, μπορεί να είναι, το ότι η πρώτη του κόντρα απέναντι στην Τότεναμ το απόγευμα της Κυριακής έρχεται σε μία στιγμή που οι κριτικές εναντίον του έχουν να κάνουν με το ότι εχει αλλοιωθεί επι των ημερών του το κλασικό επιθετικό στυλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Το καλοκαίρι ο Ολλανδος θα μπορούσε να είναι ο νέος προπονητής των Σπερς! Όταν απολύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αντρέ βίλας Μποας η διοίκηση της Τότεναμ πλησίασε τον Φαν Χααλ και του ζήτησε να δώσουν τα χέρια ωστε να αναλάβει μετά το παγκόσμιο κύπελλο, την ομάδα του βόρειου Λονδίνου. Δεν εγινε και οι δυο πλευρές ειπαν να ξανασυναντηθούν αργότερα!

Με τον καιρό να κυλάει και την Γιουνάιτεντ να απολύει τον Ντέιβιντ Μοιες η Τότεναμ άρχισε να ανησυχεί γιατί θεωρούσε πια πως θα ήταν δύσκολο να τον προσελκύσει!

Έτσι ο Ντάνιελ Λιβι πηρε την απόφαση να έρθει σε συμφωνία με τον Μαουρίτσιο Ποκετινο. Ο Αργεντινιος έφυγε από την Σαουθάμπτον αναλαμβάνοντας την Τότεναμ με τα υπόλοιπα να είναι ιστορία.

Η αλήθεια είναι πως ενώ για τον Ποκετινο υπαρχει γενικότερη παραδοχή για την εξαιρετική δουλειά στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" υπάρχει γκρίνια για τον Φαν Χααλ άσχετο αν η ομάδα του βρίσκεται παραπάνω στη βαθμολογία.

Και αυτό έχει να κάνει με το ότι ενώ η Τότεναμ έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού σχεδόν σε ολόκληρη τη χρονια κάνοντας σημαντικά αποτελέσματα και παίζοντας στα περισσότερα ματς ωραίο ποδόσφαιρο αυτό δεν συμβαίνει στη Γιουνάιτεντ,

Είναι όμως έτσι;Στο Ολντ Τράφορντ ξεχνάνε κάποια βασικά πράγματα όπως το ότι τετοια εποχή πέρσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάνοντας διαδοχικά παιχνίδια με 3-0 μέσα στην έδρα της από την Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν, στα τέλη Μαρτίου, 12 πόντους μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League!

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατηγορίας έχοντας μία αξιοπρεπέστατη πορεία. Χωρίς τις περσινές ήττες – σοκ μέσα στην έδρα της, έχοντας πετυχει περισσότερα γκολ απο πέρσι κι με την τριτη καλύτερη αμυνα πίσω απο Τσελσι και Σιτι, με μια μονο ήττα στο τελευταίο δίμηνο στο πρωτάθλημα! Ναι, αυτό το ιδιότυπο σύστημα που παίζει ως 3-4-3 που γινεται 3-4-1-2

είναι λίγο μπερδεμένο και σίγουρα όχι το ίδιο ελκυστικό με εκείνο που συνήθισαν επί σειρά ετών στο "θέατρο των ονείρων" υπό τις οδηγίες του σερ Άλεξ οι οπαδοί. Ωστόσο πόσοι μπορούν εύκολα να ξεχάσουν το ότι στις 16 Ιουλίου, που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο Μάντσεστερ, ο Φαν Χααλ η Γιουνάιτεντ βρισκόταν στα όρια της διάλυσης μετά την καταστροφική σεζόν που είχε υπό τον Μοιες;

Οι απαιτήσεις μερικές φορές ακουμπούν στα όρια της υπερβολής. Το ότι ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, και μερικά από αυτά μάλλον πετάχτηκαν ξανά στο δρόμο, ένα αναιρεί το γεγονός σου είναι μία ομάδα που ψάχνει να ξαναβρεί αγωνιστική ταυτότητα. Μία νίκη επί της Τότεναμ την κρατα στο δρόμο για την επιστροφή στο Τσάμπιονς league και ουσιαστικά αυτο ειναι το ρεαλιστικό σενάριο! Αν αποτύχει σε αυτο τον στόχο τοτε ναι μπορει να γίνει κουβέντα Γι το οτι ηταν και καλη ή κακή η απόδοση!

Όσο για την Τότεναμ η αλήθεια είναι πως δεν την χάλασε η επιλογή του Ποκετινο και το ότι δεν είναι απαίτηση το να προκριθεί για το επόμενο Champions League την απαλλάσσει απο το άγχος! Εαν συμβει θα εχει περισσότερες πιθανότητες το καλοκαίρι να βγει στην αγορά για να αποκτήσει καλύτερους παίκτες και αυτο εξιτάρει τους πάντες στο βόρειο Λονδίνο.Υπό οποιοδήποτε πρίσμα να δει κανείς αυτό το ματς είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της τρέχουσας σεζόν και σε τελική ανάλυση μπορεί να καθορίσει την τύχη και της μίας ομάδας και της άλλης.