Don’t try this at home!

Η ιστορία μας αποδεικνύει πως οι ποδοσφαιριστές κινδυνευουν να τραυματιστούν σοβαρά ακόμα και όταν βρίσκονται μακριά απο τους αγωνιστικούς χώρους και το england365 θυμάται και προειδοποιεί.



Don’t try this at home!

Ο ποδοσφαιριστής που τραυματίζεται στον αγωνιστικό χώρο μοιάζει με τον στρατιώτη που έχει λαβωθεί στο πεδίο της μάχης. Αποχωρεί από το γήπεδο (αν και δεν το επιθυμεί) εν μέσω χειροκροτημάτων και  γίνεται ήρωας της ομάδας. Αν όμως ο παίκτης τραυματιστει εκτός αγώνα τότε το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι άτυχος!

Στη δεύτερη κατηγορία εντάχθηκε από χθες και ο Ενερ Βαλέντσια ο οποίος χρειάστηκε ράμματα καθώς πάτησε σπίτι του θραύσματα από ένα σπασμένο φλιτζάνι. 

Παρόμοιο τραυματισμό είχε υποστεί και ο άλλοτε τερματοφύλακας της εθνικής Ισπανίας, Σαντιάγκο Κανιθάρες, ο οποίος λίγες μέρες πριν η αποστολή ταξιδέψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο πόδι όταν το μπουκάλι με το after shave έπεσε και έσπασε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να του στερήσει την παρουσία του στα γήπεδα της Άπω Ανατολής.

Το 2001 ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός του κόσμου, ο Ρίο Φέρντιναντ συνειδητοποίησε πως η χαλάρωση στο σπίτι δεν είναι πάντα ευχάριστη συνήθεια. Παρακολουθώντας για αρκετές ώρες τηλεόραση ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που τότε ανήκε στην Λιντς)  είχε τα πόδια στο τραπεζάκι του σαλονιού με αποτέλεσμα να υποστεί ...τράβηγμα.

 Η εμπειρία του Ιρλανδού επιθετικού Ρόμπι Κιν  από την τηλεόραση ήταν περισσότερο οδυνηρή καθώς στην προσπάθεια του να πάρει το τηλεκοντρόλ έπαθε ρήξη συνδέσμου, ενώ με ελαφρότερα τραύματα τη γλίτωσαν ο Ντέιβιντ Σίμαν και ο Κάρλο Κουντιτσίνι σε ανάλογες περιπτώσεις.

  Το 1964 ο Αλαν Μάλερι (στην πρώτη του χρονιά στην Τότεναμ), καθώς βούρτσιζε τα δόντια του έπαθε λουμπάγκο με αποτέλεσμα να μην ταξιδέψει με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, στην Νότια Αμερική όπου πήγαινε για φιλικούς αγώνες.

Ο θρύλος της Αρσεναλ Τσάρλι Τζόρτζ ποτέ δεν κατάφερε να αναρρώσει πλήρως όταν έκοψε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του από μηχανή κουρέματος του γκαζόν. Η Λίβερπουλ στις αρχές της δεκαετίας του 70, στερήθηκε τις υπηρεσίες του Κέβιν Κίγκαν όταν το δάχτυλο του ποδιού του σφήνωσε  στην βρύση της μπανιέρας.

 Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας των ελπίδων της Αγγλίας το 82 (όταν τα

«λιοντάρια» κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα )Γκάρι Όουεν παίζοντας με την κόρη του στο σπίτι γλίστρησε και πέφτοντας στην μπαλκονόπορτα το τζάμι του έκοψε τένοντα στη γάμπα. Ο τραυματισμός αυτός κράτησε τον μετέπειτα άσο του Πανιωνίου εκτός αγωνιστικής δράσης για δυο χρόνια. Το παιχνίδι με την κόρη του είχε λιγότερο οδυνηρή κατάληξη για τον άλλοτε άσο της Τότεναμ Αλαν Νίλσεν που την … γλύτωσε μόνο με ένα χτυπημένο μάτι, που όμως τον άφησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για λίγες ημέρες.

Το 1995 ο Μίλαν Ράπαιτς έχασε το ξεκίνημα της σεζόν με τη Χάιντουκ, όταν με την κάρτα επιβίβασης τραυμάτισε σοβαρά το μάτι του!

Αφήστε το καλύτερα !

Στην κατηγορία του «αν είναι να τραυματιζόμαστε στους πανηγυρισμούς, καλύτερα να μην σκοράρουμε» η Αρσεναλ έχει την τιμητική της. Το 1993, ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος στο τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Σέφιλντ Γουένσντει, Στίβ Μόροου υπέστη κάταγμα κλείδας όταν ο τότε αρχηγός της Αρσεναλ, Τόνι Ανταμς τον σήκωσε ψηλά, αλλά τον άφησε να πέσει κάπως άτσαλα! Το 2000 ο Τιερί Ανρί πανηγυρίζοντας το δευτερο γκολ κόντρα στην Τσέλσι, έτρεξε προς την εξέδρα των οπαδών, αλλά ξέχασε πως το κόρνερ ύπηρχε και σημαία με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πρόσωπο. Στα τέλη της δεκαέτιας του 80 ο Πέρι Γκρόβς που βρισκόταν στον πάγκο των «κανονιέρηδων» θέλησε να πανηγυρίσει γκολ που πέτυχαν οι συμπαίκτες του. Ομως δεν υπολόγισε το ύψος του πάγκου με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι.

Η εμπειρία του Πάουλο Ντιόγκο ήταν περισσότερο οδυνηρή και αιματηρή. Τον Δεκέμβριο του 2004, ο Πορτογάλος άσος της Σερβέτ έτρεξε να πανηγυρίσει το γκολ εναντίον της Σαφχάουζεν μαζι με τους οπαδούς. Ομως η βέρα του σφηνώθηκε στα κάγκελα με αποτέλεσμα να κόψει το δάχτυλο του! Μάλιστα σαν να μην έφτανε το ατύχημα ο διαιτητής τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα για τον έξαλλο πανηγυρισμό!

Ο Αργεντινός άσος Μάρτιν Παλέρμο με την φανέλα της Βιγιαρεάλ σε αγώνα κυπέλλου Ισπανίας με την Λεβάντε άνοιξε το σκορ στην παράταση και έτρεξε να γιορτάσει με τους φίλους της ομάδας όμως μια διαφημιστική πινακίδα έπεσε στο πόδι του. Ο Αργεντίνος άσος υπέστη κάταγμα κνήμης-περόνης και έμεινε εκτός δράσης για δυο μήνες. Το 1997 ο Σελεστίν Μπαμπαγιάρο που μόλις είχε αποκτηθεί από την Τσέλσι έσπασε το πόδι του όταν έκανε τούμπα μετα από γκολ που πέτυχε η ομάδα του εναντιον της Στίβενετζ κατά την διαρκεια της προετοιμασίας. Το ντεμπούτο του Νιγηριανού άσου στο πρωτάθλημα, με τη φανέλα του λονδρέζικου συλλόγου έγινε δυο μήνες μετα την έναρξη της σεζον.

 

Υπέρμετρος ζήλος

Το 1975 ο τερματοφύλακας ης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Αλεξ Στέπνει φώναξε τόσο δυνατά στους συμπαίκτες του στον αγώνα με την Μπέρμιγχαμ με συνέπεια να πάθει εξάρθρωση στο σαγόνι. Ο άσος της Τότεναμ Τέρι Φένουικ έσπασε το πόδι του κλωτσώντας την μπάλα στην διάρκεια προθέρμανσης πριν την αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτσμουθ για το Λιγκ Καπ το 1991.

 

Φταίνε και τα αυτοκίνητα!

Η επιστροφή του Ντειβιντ Μπάτι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Λιντς πριν μερικά χρόνια  επειτα από τραυματισμό στον αχιλλειο τέντοντα καθυστέρησε παραπάνω γιατί ο μικρος του γιος τον πάτησε καταλάθος με το ποδήλατο στο τραυματισμένο του πόδι. Ο Αμερικανός τερματοφύλακας  Κέισι  Κέλερ έσπασε τα μπροστινά του δόντια στην προσπάθεια του να βγάλει τα μπαστούνια του γκόλφ από το πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινήτου. Το γκολφ στοίχησε και στον αμυντικό της Σουόνσι, Αλαν Τειτ, ο οποίος.... κατάφερε να τρακάρει οδηγώντας το buggy. Αποτέλεσμα : κάταγμα κνήμης και απουσία από την αγωνιστική δράση για έξι μήνες.

Ο –ύψους 1.63- Αλαν Ράιτ όταν αγωνιζόταν στην Αστον Βίλλα έπαθε διάταση συνδέσμου προσπαθώντας να πατήσει το ...γκάζι της Ferrari του. Σύντομα αναγκάστηκε να το αλλάξει με κάτι μικρότερο! Κάπως έτσι την είχε πατήσει και ο Ασα Χάρτφορντ το 1974. Ο Σκωτσέζος μέσος με τα χρήματα της μεταγραφής του στην Μάντσεστερ Σίτι είχε αγοράσει ένα κάμπριο, όμως για κακή του τύχη οδηγώντας το έπαθε λουμπάγκο και έτσι έχασε την πρεμιέρα της ομάδας στο «Μέιν Ρόουντ» που ήταν sold out προκειμένου να παρακολουθήσουν το νέο απόκτημα!