Ανοίγοντας πληγές στις πρώην... (vids)

Ο Ντάνι Γουέλμπεκ επέστρεψε στο «Ολντ Τράφορντ» για να σκοράρει και να χαρίσει στην Άρσεναλ την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου με το 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το england365.gr παρουσιάζει γκολ που άνοιξαν πληγές στις... πρώην.  



Ανοίγοντας πληγές στις πρώην... (vids)

Ο φορ των «κανονιέρηδων» διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο «Θέατρο των Ονείρων», το βράδυ της Δευτέρας, πανηγυρίζοντας μπροστά στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ και τον Λουίς Φαν Χάαλ που είχε υποστηρίξει ότι ο Γουέλμπεκ δεν βρισκόταν στο επίπεδο που θα έπρεπε, γι' αυτό και παραχωρήθηκε.

Θυμηθείτε μαζί με το england365.gr ανάλογες περιπτώσεις στο αγγλικό ποδόσφαιρο με γκολ κατά των... πρώην ομάδων, είτε πανηγυρίστηκαν, είτε όχι.

Ντένις Λόου (Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Απρίλιος 1974)

Γκολ που δεν ξεχνιέται. Γκολ που και ο ίδιος ο Ντένις Λόου έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να μην έχει πετύχει ποτέ. Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, σκόραρε με τακουνάκι κόντρα στην πρώην του, Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» υποβιβάστηκαν μετά από εκείνο το ματς, ωστόσο, θα έπεφταν ούτως ή άλλως στη δεύτερη κατηγορία ανεξάρτητα από το γκολ του Λόου, λόγω της νίκης της Μπέρμιγχαμ επί της Νόριτς.

Νικ Μπάρμπι (Λίβερπουλ – Έβερτον, Οκτώβριος 2000)

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο Νικ Μπάρμπι το πέτυχε σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με αντίπαλο την Έβερτον. Έχοντας μόλις αποχωρήσει από τα «ζαχαρωτά» και έχοντας μετακομίσει στους «κόκκινους» της πόλης, σκόραρε στη νίκη (3-1) της νέας του ομάδας.

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ, Σεπτέμβριος 2009)

Σε μια από τις πιο προκλητικές σκηνές για τους οπαδούς της Άρσεναλ, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, όταν το 2009 φορούσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, σκόραρε εις βάρος των «κανονιέρηδων» από τους οποίους είχε περάσει και έτρεξε ολόκληρο το γήπεδο για να πάει να πανηγυρίσει μπροστά στους οπαδούς των Λονδρέζων, δίνοντας τη δική του «απάντηση» για όλη την κριτική που του είχε ασκηθεί. Η Σίτι πήρε τη νίκη με σκορ 4-2.

Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ, Νοέμβριος 2012 και Απρίλιος 2013)

Ο Ολλανδός επιθετικός, συνηθίζει να σκοράρει απέναντι στην Άρσεναλ από την ημέρα που αποχώρησε από τους Λονδρέζους για να φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην πρώτη, κιόλας, συνάντηση με τους πρώην συμπαίκτες του, στο «Ολντ Τράφορντ», τον Νοέμβριο του 2012 άνοιξε το σκορ στη νίκη (2-1) δίχως να πανηγυρίσει, ενώ βρήκε το στόχο από το σημείο του πέναλτι τον Απρίλιο του 2013 στην ισοπαλία με σκορ 1-1.

Σον Ράιτ Φίλιπς (Τσέλσι – ΚΠΡ, Ιανουάριος 2013)

Σε μια εντυπωσιακή νίκη (1-0) της ΚΠΡ επί της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Σον Ράιτ – Φίλιπς ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «μπλε» και... κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά των οπαδών της Τσέλσι και των ανθρώπων της πρώην ομάδας του.

Άνταμ Τζόνσον (Σάντερλαντ – Μάντσεστερ Σίτι, Δεκέμβριος 2012)

Έχοντας αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι δίχως να τον πιστέψουν και με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι σχεδόν να μην του... μιλάει τον τελευταίο καιρό, ο Άνταμ Τζόνσον δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. Έτσι, λίγους μήνες αφότου άφησε τους «πολίτες», σκόραρε εις βάρος τους με τη φανέλα της Σάντερλαντ, με πανέξυπνο αριστερό σουτ από μακρινή απόσταση.

Ρομέλου Λουκάκου (Γουέστ Μπρομ – Έβερτον, Σεπτέμβριος 2014)

Ο Βέλγος επιθετικός των «ζαχαρωτών» άνοιξε λογαριασμό μετά τη μετακίνησή του από την Τσέλσι έναντι 28 εκατ.λιρών, σε ματς κόντρα στους «baggies», όπου είχε αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού τη σεζόν 2012-2013. Το γκολ του ήταν εκπληκτικό, όμως έδειξε σεβασμό στην πρώην ομάδα του και δεν πανηγύρισε.

Τζόντζο Σέλβεϊ (Λίβερπουλ – Σουόνσι, Φεβρουάριος 2014)

Ο Σέλβεϊ έχει πλεόν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Σουόνσι, έπειτα από 47 συμμετοχές σε τρία χρόνια παρουσίας στη Λίβερπουλ. Στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ δεν έπεισε, όμως, στην επιστροφή του στο «Άνφιλντ» την περσινή αγωνιστική περίοδο, σκόραρε με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή, σηκώνοντας κατευθείαν τα χέρια για να δείξει ότι δεν θέλει να πανηγυρίσει απέναντι στους «κόκκινους». Χειροκροτήθηκε γι' αυτή την κίνησή του, με την ομάδα του να χάνει με τελικό σκορ 4-3.