Ένας «πρόωρος τελικός» που θα κρίνει πολλά!

Για έβδομη φορά από τότε που έφτασε στην Αγγλία, αναλαμβάνοντας την Άρσεναλ το 1996,  ο Αρσέν Βενγκέρ θα βρει απέναντι του την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σ' ένα παιχνίδι για το FA Cup. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ένας «πρόωρος τελικός» που θα κρίνει πολλά!

Από την άλλη για τον Λουίς φαν Χάαλ αυτό είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Εκείνο που βρίσκει όμως απολυτα σύμφωνους και τους δύο προπονητές είναι πως μία θέση στην τετράδα που οδηγεί στο επόμενο Champions League ισοδύναμει με ένα τρόπαιο.

Ο Ολλανδός τεχνικός βλέπει, από το παιχνίδι αυτό το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το ξεκίνημα του Απριλίου, την ομάδα του να έχει μία σειρά από πολύ σημαντικά ματς να δώσει. Και ξεκάθαρα είπε, στους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν την συνέντευξη τύπου που έδωσε, ότι αν στο τέλος της σεζόν δεν έχει καταφέρει να ξαναβγάλει τη Γιουνάιτεντ στην πιο σημαντική διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση τότε θα μπορούν να αποκαλέσουν αποτυχημένη τη σεζόν. Ειδικά εάν δεν έχει κατακτήσει κι ένα τρόπαιο. Και φυσικά με την Τσέλσι να έχει ξεφύγει πολύ στη βαθμολογία, το τρόπαιο που εννοούσε είναι αυτό που διακυβεύεται στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ: το Κύπελλο.

"Πάντα την πρώτη μου σεζόν σ' όποια ομάδα και αν εργάστηκα πήρα τρόπαιο" υπογράμμισε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να συμπληρώσει: "Η κυριότερη δουλειά που έχω να κάνω όμως είναι να ξαναβάλω την ομάδα στο Champions League".

Αυτός ήταν πάντα κάθε σεζόν ο στόχος και του Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός μετά το 1997-98 δηλαδή στην ολοκλήρωση της πρώτης πλήρους σεζόν του στο πάγκο της Άρσεναλ και έπειτα παντα κατορθώνει να βγάλει την ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι μάλιστα αυτός που καθιέρωσε τον όρο "τέταρτο τρόπαιο"  σε μία κουβέντα του πριν από επτά χρόνια, αναφερόμενος στην επιτυχία μίας ομάδας να μπει στην τετράδα! Όμως το κύπελλο Αγγλίας ηταν που πιθανοτατα τον γλύτωσε την περσινή σεζόν οταν ανατρέποντας την κατάσταση εναντίον της Χαλ πηρε και ενα τρόπαιο μερα απο εννια χρονια οποτε για τους οπαδούς των "Κανονιέρηδων" ειναι ενα πολυ σημαντικό ματς.

Και για την Γιουνάιτεντ επίσης, το να αποκλείσει την Άρσεναλ φτάνοντας στα ημιτελικά, συνεπώς έχοντας στον ορίζοντα την πιθανή κατάκτηση πρώτου κυπέλλου Αγγλίας από το 2004, η αναμέτρηση της Δευτέρας μοιάζει ως κομβικό  σημείο της σεζόν.
Στα κλισέ της αθλητικής δημοσιογραφίας υπάρχει η έκφραση "πρόωρος τελικός" αλλά σε μία τέτοια περίπτωση πραγματικά νιώθεις πως και για τις δύο ομάδες, κάτι τέτοιο σημαίνει η κόντρα τους σε αυτήν την προημιτελική φάση.

Ο νικητής παίρνει ανάσες και συνεχίζει.Ο  χαμένος  πρέπει να λειτουργήσει με την εσωστρέφεια που πάντα ακολουθεί ανάλογες περιπτώσεις! Το χειρότερο και για τους δύο θα είναι να υπάρξει ισοπαλία κατι που  θα προσθέσει σ' ένα  βεβαρημένο πρόγραμμά ακόμα ένα ματς σε 10 μέρες.
Είναι ένα παιχνίδι που όταν κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος της σεζόν , τον Ιούνιο, θα αναφερόμαστε σε αυτο ως μία πολύ σημαντική στροφη στο πως εξελίχθηκαν τα πράγματα,

Η ιστορία διδάσκει πως όποια ομάδα, σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο, κάνει μία σημαντική νίκη απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο μπορεί να κρατήσει αυτό  το μομέντουμ εως το τέλος.