Κύπελλο Αγγλίας – Φάση των «8»

Τα δύο από τα συνολικά τέσσερα παιχνίδια των προημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας διεξάγονται σήμερα (7/3), με την έκπληξη της διοργάνωσης Μπράντφορντ να υποδέχεται τη Ρέντινγκ και τη Γουέστ Μπρομ να ταξιδεύει στο «Βίλα Παρκ» για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.



Κύπελλο Αγγλίας – Φάση των «8»

Μεγάλο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον στα δύο πρώτα παιχνίδια για τους «8» του ιστορικότερου θεσμού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, του Κυπέλλου Αγγλίας.

Μπράντφορντ – Ρέντινγκ

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση, η έκπληξη του θεσμού Μπράντφορντ, έχοντας αποκλείσει ήδη δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (Τσέλσι και Σάντερλαντ), ευελπιστεί αυτή τη φορά, να θέσει εκτός συνέχειας μία ομάδα της Τσάμπιονσιπ.

Η Ρέντινγκ είχε σαφώς πιο εύκολο έργο στο δρόμο για τους «8» αποκλείοντας στους δύο τελευταίους γύρους της Κάρντιφ και Ντέρμπι Κάουντι με το ίδιο σκορ (2-1).

Αγωνιστικά νέα:

Μετά από τέσσερα παιχνίδια απουσίας λόγω τραυματισμού, ο Φιλίπε Μοράις αναμένεται να δηλώσει το παρόν για τη Μπράντφορντ στο ματς με τη Ρέντινγκ. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπεν Γουίλιαμς, με τον Γκάρι Λίντλ να εκτίει την ποινή τους και να είναι εξίσου διαθέσιμος.

Απόντες για τη Ρέντινγκ θα είναι οι Τζεμ Κάρακαν και Άντον Φέρντιναντ. Επιστρέφει για την ομάδα της Τσάμπιονσιπ ο Σάιμον Κοξ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπράντφορντ: Γουίλιαμς – Ντάρμπι, ΜακΆρντλ, Ντέιβις, Μέρεντιθ – Μοράις, Νοτ, Χάλιντει – Στεντ, Χάνσον

Ρέντινγκ: Φεντερίτσι – Ομπίτα, Πιρς, Γκάντερ, Τσαλομπά, Γουίλιαμς – Ρόμπσον-Κανού, Πογκρέμπνιακ, ΜακΚλίαρι – Μάκι

Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ

Στις 19:30, το δεύτερο ματς για τα προημιτελικά του θεσμού είναι αυτό ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τη Γουέστ Μπρομ.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά από την συνύπαρξή τους στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, με τους μεν «χωριάτες» να αποκλείουν τις Μπόρνμουθ και Λέστερ στις τελευταίες φάσεις, την ώρα που οι «baggies» πέρασαν με 2-1 από την έδρα της Μπέρμιγχαμ, κερδίζοντας εμφατικά στην επόμενη φάση με 4-0 τη Γουέστ Χαμ.

Αγωνιστικά νέα:

Μεγάλη επιστροφή για την Άστον Βίλα, η οποία περιμένει πολλά από τον αρχηγό της Ρον Φλάαρ, που ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα στην κνήμη. Αντιθέτως, τιμωρημένος είναι ο Άλαν Χάτον, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του έχοντας συμπληρώσει 10 κίτρινες κάρτες.

Στη διάθεση του Τόνι Πιούλις βρίσκεται ο Ντάρεν Φλέτσερ, τραυματίας είναι ο Βίκτορ Ανιτσέμπε, όπως και ο Κάλουμ ΜακΜάναμαν που η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη

Πιθανές ενδεκάδες:

Άστον Βίλα: Γκίβεν – Χάτον, Οκορέ, Κλαρκ, Λόουτον, Γουέστγουντ, Ντελφ, Κλέβερλι, Αγκμπονλαχόρ, Ενζόγκμπια, Μπεντεκέ

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ – Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Μπραντ – Μόρισον, Γιάκομπ, Μουλούμπου, Γκάρντνερ – Ιντέγε, Μπεραχίνο