Πέρασμα τίτλου!

Δίχως να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και φροντίζοντας να εκμεταλλευτεί μια από τις λιγοστές καλές στιγμές της, η Τσέλσι πέρασε και από το «Άπτον Παρκ» χάρη σε γκολ του Αζάρ που διαμόρφωσε το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ στην 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!  



Πέρασμα τίτλου!

Οι «μπλε» του Λονδίνου διατηρούν το +5 και με ματς λιγότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι που την ίδια ώρα επικρατούσε 1-0 της Λέστερ στο «Etihad».

Αρκετά καλή η Γουέστ Χαμ στο παιχνίδι, έψαξε το γκολ, έπεσε πάνω στον καλό σήμερα, Κουρτουά, ενώ ο Ραμίρες είχε δοκάρια για την ομάδα του Μουρίνιο στο δεύτερο μέρος.

Το ματς:

Η Τσέλσι μπορεί να μην ήταν καλύτερη από τη Γουέστ Χαμ, όμως είχε τον τρόπο να εκμεταλλευτεί μόλις τη δεύτερη καλή της στιγμή στο παιχνίδι για να πάρει το προβάδισμα. Έπειτα από την... προειδοποίηση με την προβολή του Ντιέγκο Κόστα στο 7' και αφού τα «σφυριά» πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο, οι «μπλε» προηγήθηκαν με κεφαλιά του Αζάρ στο 22' έπειτα από γέμισμα του Ραμίρες για το 1-0. Οι γηπεδούχοι που σχετικά εύκολα έφταναν έξω από τα καρέ του Κουρτουά και έστελναν μπαλιές προς την εστία ώστε να δημιουργήσουν κινδύνους, λίγο έλειψε να απαντήσουν με τον Σακό στο 37', αλλά ο Βέλγος πορτιέρο απέκρουσε την κακή κεφαλιά του επιθετικού της Γουέστ Χαμ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και αφού πρώτα ο Σακό δοκίμασε να απειλήσει στο 50' με γυριστό σουτ που έφυγε δίπλα από την εστία του Κουρτουά, τρία λεπτά αργότερα οι «μπλε», καίρια επέμβαση του Κουρτουά και απώλεια της φάσης από τον Νόλαν που θα σκόραρε σε κενή εστία. Η απάντηση από πλευράς Τσέλσι ήταν... ηχηρή, με τον Ραμίρες στο 56' να βλέπει το πλασέ του να σταματάει στο δοκάρι και στο 57', να αποκρούει ο Αντριάν την κεφαλιά του Βραζιλιάνου με τα πόδια. Όσο έπεφτε ο ρυθμός, τόσο περισσότερο ευνοούσε την ομάδα του Μουρίνιο η κατάσταση στο «Άπτον Παρκ» για να πάρει τελικά τη νίκη αντέχοντας και στις στιγμές πίεσης.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Τζένκινσον, Τόμκινς, Ριντ (8' Κόλινς), Κρέσγουελ, Κουγιατέ (87' Καρβάλιο), Νομπλ, Νόλαν, Ντάουνινγκ, Βαλένσια, Σακό

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Ζούμα, Ραμίρες, Όσκαρ (74' Γουίλιαν), Αζάρ (96' Ρεμί), Ντιέγκο Κόστα (93' Ντρογκμπά)