Γουέστ Χαμ – Τσέλσι (preview)

Μόνο με νίκη επί της Γουέστ Χαμ στο «Άπτον Παρκ» (21:45 – ΟΤΕSport 1 HD), η Τσέλσι θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το νέο «στραβοπάτημα» της Μάντσεστερ Σίτι, αυξάνοντας και πάλι τη μεταξύ τους διαφορά στους οχτώ βαθμούς.



Γουέστ Χαμ – Τσέλσι (preview)

Με όρεξη και φόρα μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τότεναμ την περασμένη Κυριακή, η Τσέλσι φιλοξενείται στο «Άπτον Παρκ» από τη Γουέστ Χαμ.

Οι «μπλε» δεν έχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι σε περίπτωση νίκης επί των «σφυριών», θα αυξήσει τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στους οχτώ βαθμούς, μετά την ήττα που υπέστη κόντρα στη Λίβερπουλ με 2-1 την Κυριακή.

Στο διάβα της, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα βρει μία Γουέστ Χαμ που τον τελευταίο μήνα «ψάχνεται» και μοιραία βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα τελευταία πέντε της παιχνίδια στο πρωτάθλημα δεν έχει σημειώσει νίκη, έχοντας τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, η μία εκ των οποίων την περασμένη αγωνιστική από την Κρίσταλ Πάλας με 3-1 εντός έδρας.

Το σύνολο του Σαμ Άλαρνταϊς δεν τα πάει καλά ούτε στην παράδοση κόντρα στην Τσέλσι, έχοντας μόλις μία νίκη στις τελευταίες 17 συναντήσεις τους στο πρωτάθλημα, την ώρα που οι «μπλε» έχουν κρατήσει το μηδέν στα πέντε από τα τελευταία έξι μεταξύ τους παιχνίδια.

Αγωνιστικά νέα:

Γουέστ Χαμ:

Μοιρασμένες πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα της Γουέστ Χαμ για την αναμέτρηση με την Τσέλσι έχει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Νενέ.

Εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Κάρλτον Κόουλ ο οποίος ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα στον δικέφαλο. Στα «πιτς» για ακόμα μία φορά ο Άντι Κάρολ.

Τιμωρημένος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ο Μοργκάν Αμαλφιτανό.

Τσέλσι:

Μικρές αλλαγές αναμένεται να κάνει στην ενδεκάδα του ενόψει του ματς με την Γουέστ Χαμ ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Στις υπηρεσίες του Νεμάνια Μάτιτς δεν μπορεί να υπολογίζει ο Πορτογάλος, από τη στιγμή που ο έμπειρος μέσος εκτίει την τελευταία από τις τρεις αγωνιστικής τιμωρίας που είχε δεχθεί.

Δύσκολα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Τζον Όμπι Μίκελ ο οποίος ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουέστ Χαμ: Άντριαν – Κρέσγουελ, Ριντ, Κόλινς, Τζένκινσον – Νομπλ, Σονγκ – Βαλέντσια, Κουγιατέ, Ντάουνινγκ – Σακό

Τσέλσι: Κουρτουά – Φελίπε Λουίς, Κέιχιλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς – Ραμίρες, Φάμπρεγας – Αζάρ, Όσκαρ, Κουαδράδο – Ντιέγκο Κόστα