Τελειώνει ο χρόνος στην κλεψύδρα για τον Πελεγκρίνι...

Στην καριέρα του έχει πάρει τέσσερα πρωταθλήματα, αλλά όλα ήταν στην πρώτη σεζόν στις ομάδες που δούλεψε! Οι φίλοι του τον θεωρούν ικανότατο, οι επικριτές του ισχυρίζονται πως παραλαμβάνει καλές ομάδες και τις διαχειρίζεται σωστά την πρώτη χρόνια! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Τελειώνει ο χρόνος στην κλεψύδρα για τον Πελεγκρίνι...
Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι νοιώθει ήδη αυξημένη την πίεση στα Eastlands. Η Σιτι έμεινε αρκετά πίσω από την Τσέλσι και οι πιθανότητες να διατηρήσει τα κεκτημένα περιορίστηκαν σημαντικά! Οι πρόωροι αποκλεισμοί από το Λιγκ Καπ και το FA Cup θα μπορούσαν  να συγχωρηθούν από τους εργοδότες του αν η ομάδα προχωρούσε στον διακαή πόθο τους, το Τσαμπιονς Λιγκ.
 
Οι Άραβες είναι βέβαιο πως δεν αρέσκονται να παρακολουθούν  αυτό το νωθρό πρόσωπο από τη Μάντσεστερ Σιτι για την όποια έχουν ξοδέψει…τσουβάλια λίρες. Το πρόβλημα δεν είναι πως οι "πολίτες" έχουν μείνει πίσω στο κυνήγι του τίτλου ούτε πως και φέτος το όνειρο του Τσαμπιονς Λιγκ τελειώνει κατά πάσα πιθανότητα άδοξα και πάλι από τη Μπαρτσελονα,  αλλά αυτή  η εικόνα που εμφανίζει το πανάκριβο σύνολο και η απουσία διάθεσης σε μερικά παιχνίδια ώστε να εξαντληθούν οι πιθανότητες διεκδίκησης του καλύτερου δυνατού!
 
Ο Χιλιανός τεχνικός είναι αλήθεια, πως δεν δείχνει σε σημαντικά ματς την ικανότητα να γυρίσει με το κοουτσάρισμα του τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Και η μουρμούρα έχει ξεκινήσει με τις αγγλικές εφημερίδες να κάνουν λόγο για πιθανούς αντικαταστάτες όπως τον Πεπ Γκουαρντιόλα ή τον Καρλο Αντσελοτι. Και οι δύο εγνωσμένης αξίας  με πανάκριβο κασέ, που όμως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες της Σιτι. Εκείνο που τους απασχολεί είναι το πως αυτή η ομάδα με το ρόστερ δεκάδων εκατομμυρίων λιρών για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια παραιτείται του τίτλου της δίχως καν μάχη!
 
Έχοντας περάσει 35 άτιτλα χρόνια από το Λιγκ Καπ του 1976 έως το Κύπελλο Αγγλίας του 2011 οι οπαδοί της Σιτι έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερα αξιοζήλευτη στωικότητα και υπομονή! Δεν πιέζουν για βιαστικές αποφάσεις, ούτε θεωρούν δεδομένους τους τίτλους αλλά η διοίκηση έχει τεράστιες απαιτήσεις και δικαιολογημένα! Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές όχι τόσο για το τι θα συμβεί στο υπόλοιπο της σεζόν, αλλά κυρίως για τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν! Και η γενικότερη αίσθηση είναι πως ο Πελεγκρίνι δεν θα είναι μέσα στο κάδρο  για την επόμενη μέρα!