Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία

Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς για τους Άραβες στη Μάντσεστερ Σίτι είναι ότι έχουν βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη και οι κινήσεις τους στο μεταγραφικό παζάρι  ήταν τέτοιες που δικαιολογημένα έχουν την απαίτηση να δουν περισσότερες επιτυχίες, ωστόσο ελάχιστοι είναι οι παίκτες που ήρθαν στο Etihad και δείχνουν ικανοί να κάνουν ευτυχισμένους τους Αραβες.



Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία

Από την στιγμή που η Σίτι  κατέκτησε, το 2012,  το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια, δαπανήθηκαν πάνω από 220 εκατομμύρια λίρες για μεταγραφές, χωρίς όμως η πλειοψηφία των παικτών που έφτασαν στο Etihad να καταφέρει να κάνει τη διαφορά.

Με την ομάδα να έχει μόλις 12 ματς για να …σώσει την χρονιά, μεταξύ των οποίων είναι και η ρεβάνς στη Βαρκελώνη με τη Μπαρτσελόνα, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και οι αγγλικές εφημερίδες ήδη θεωρούν πως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.

Σε τέτοιες καταστάσεις λογικό είναι πως θα αναζητούνται πάντα και οι υπεύθυνοι και ένα από τα θέματα που απασχολούν τη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι είναι και οι μεταγραφές που έχουν γίνει την τελευταία τριετία. 

Μπορεί ο Μανουελ Πελεγκρίνι να μην έχει την ευθύνη για όλες τις κινήσεις που έγιναν, όμως η αλήθεια είναι πως η ομάδα συνεχίζει να βασίζει τη λειτουργία της σε παίκτες όπως ο Χαρτ, ο Κομπανί, ο Ζαμπαλέτα, ο Γιάγια Τουρέ, ο Σίλβα και ο Αγουερο που …δέθηκαν από τον Χιουζ και τον Μαντσίνι.

Η ακριβότερη μεταγραφή του Χιλιανού τεχνικού που είναι ο Ελιακιμ Μανγκαλά, στο Ανφιλντ την Κυριακή φαινόταν αρκετά ευάλωτος απέναντι στον Στέρλινγκ, η παρουσία του Στέβαν Γιόβετιτς παραμένει απογοητευτική, ενώ ούτε ο Φερνάντο, ούτε ο Ναβας, αλλά ούτε οι Σανια και Καμπαγιέρο έχουν καταφέρει να δώσουν το στίγμα τους στην ομάδα.

Η πληγή γίνεται πιο… επώδυνη αν κανείς κοιτάξει ποιες μεταγραφές πραγματοποίησε την ίδια ώρα η Τσέλσι και τι έχουν προσφέρει αυτές στους λονδρέζους. Μάλιστα οι «μπλε» έχουν ξοδέψει 31 εκατομμύρια λιγότερα από τους «πολίτες» και τα ακριβά αποκτήματα τους, όπως ο Αζάρ, ο Κόστα, ο Γουίλιαν, ο Φάμπρεγκας και ο Οσκαρ έχουν καταφέρει να κάνουν διαφορά στην ομάδα.

Οι μεταγραφές της Σίτι την τελευταία τριετία

2012-13

Χαβι Γκαρσία  16 εκ.

Ματια Ναστασιτς 12

Τζακ Ροντγουελ 12

Σκοτ Σινκλερ 8

Μαικόν         

Ρίτσαρντ Ραιτ ελευθ.

Σύνολο : 51 εκ. λίρες

Πωλήσεις παικτών : 38,5 εκ.

 

2013-14

Φερναντίνιο 30

Στεβαν Γιοβετιτς  25,8

Αλβαρο Νεγκρέδο 20,6

Χεσους Νάβας 15

Μάρτιν Ντεμικέλις 3,5

Σύνολο : 94,9 εκ. λίρες

Πωλήσεις παικτών : 11 εκ.

 

2014-15

Ελιακιμ Μανγκαλά  32

Γουιλφριντ Μπονι 28

Φερνάντο 12

Γουιλι Καμπαγιέρο  6

Μπρούνο Ζουκουλινι  3

Φρανκ Λάμπαρντ ελευθ.

Μπακαρί Σανιά  ελευθ.

Σύνολο : 81 εκ.

Πωλήσεις παικτών : 22,5 εκ. λιρες