Με τέτοιο Κουτίνιο μπορεί να ονειρεύεται ξανά!

Αν υπήρχε και στην Αγγλία πρωτάθλημα clausura και apertura όπως στην Αργεντινή τότε η Λίβερπουλ θα πήγαινε για τον τίτλο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Με τέτοιο Κουτίνιο μπορεί να ονειρεύεται ξανά!

Αήττητη απο τις 12 Δεκεμβρίου στο πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει 26 πόντους από τους διαθέσιμους 30 η ομάδα του Ροτζερς τρέχει με μέσο όρο 2,6 βαθμούς ανά ματς ενώ στον πρώτο γύρο είχε συγκομιδή μόλις 1,3 για κάθε παιχνίδι!

Είναι ξεκάθαρο δείγμα του πόσο πολύ μεταμορφώθηκε διαρκούσης της σεζόν! Η νεα επιτυχία της, με το 2-1 επί της Σιτι την φέρνει ξεκάθαρα σε θέση να διεκδικήσει στα ίσια την είσοδο στην τετράδα όταν μετά την ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη, η απόσταση ήταν στους εννιά βαθμούς! Τώρα πια η συζήτηση γίνεται ακόμη και για την τριάδα αφού η Λίβερπουλ κατόρθωσε να πάρει σερί νίκες σε πολύ δύσκολα ματς με Τοτεναμ Σαουθαμπτον και Μάντσεστερ Σίτι! Αυτό που οφείλει να κάνει ωστόσο ειναι να αντιληφθεί πως το δύσκολο θα είναι να συνεχίσει αλώβητη!

Πρώτο παιχνίδι παγίδα αυτό εναντίον της Μπέρνλι μεσοβδόμαδα! Πάντως όσο περνούσε η ώρα και ενώ λογικά θα περιμέναμε τη Λίβερπουλ που έπαιξε παράταση την Πέμπτη στην Πόλη να μην μπορεί να τρέξει, αντίθετα ήταν αυτή που είχε ενέργεια σε αντίθεση με τους πρωταθλητές! Έτσι η πρώτη μέρα του Μαρτίου θα μείνει καταγεγραμμένη ως η καθοριστική στην οποία πέταξαν λευκή πετσέτα στη διεκδίκηση του να κρατήσουν τα πρωτεία! Δεν ήταν κακή η Σιτι και είχε πολλές καλές στιγμές όμως οι ελάχιστες κακές της στοίχισαν! Τα δυο γκολ πάντως που δέχτηκε ήταν καταπληκτικά και υποψήφια για το βραβείο του καλύτερου της σεζόν!

Ο Χέντερσον στο 11' και ο Κουτινιο με... φωτοβολίδα στο 75' "ακύρωσαν" τη σημασία της ισοφάρισης από τον Εντιν Τζέκο και πια η Σιτι απέχει 5 πόντους από την κορυφή και την Τσελσι έχοντας και παιχνίδι παραπάνω! Ηταν ένα μεσημέρι γεμάτο απο ποδόσφαιρο στο "Ανφιλντ" που συνέχισε το φοβερό σερί της Λίβερπουλ κόντρα στη Σίτι! Οι " πολίτες" δεν έχουν νικήσει εκεί από το 2003 και γενικά με μόλις δυο νίκες από το 1953 σε αυτή την έδρα καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πόσο σε μια χώρα που σέβεται υπερβολικά τις παραδόσεις δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει αυτό που συνέβη! Και η Λίβερπουλ όσο ο Κουτινιο θα ωριμάζει και θα κάνει τόσο καθοριστικές εμφανίσεις μπορεί να ονειρεύεται ξανά!