Βρήκε τη δύναμη

Χωρίς να εντυπωσιάσει, με εξαίρεση στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, η Άρσεναλ νίκησε δύσκολα 2-0 την αξιόμαχη Έβερτον στο «Έμιρεϊτς» και όρθωσε ανάστημα μετά την οδυνηρή ήττα μεσοβδόμαδα από τη Μονακό!  



Βρήκε τη δύναμη

Οι ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ έπαιξαν όσο χρειάστηκε… Σκόραραν με τον Ζιρού στο 39’ και τέλος.

Στο δεύτερο μέρος δεν… βγήκαν ποτέ στο γήπεδο, πιέστηκαν και από τύχη δεν τιμωρήθηκαν. Αντ’ αυτού, μάλιστα, και κόντρα στη ροή του αγώνα σημείωσαν και δεύτερο γκολ με τον Ροσίτσκι στο 89’ και κλείδωσαν τη νίκη. Το ζητούμενο στην προκειμένη είναι το αποτέλεσμα και αυτό κρατούν, αφού με το τρίποντο αυτό ανέβηκαν εκ νέου στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Από τη μεριά τους, τα «ζαχαρωτά» πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις στην επανάληψη, όμως όλες οι προσπάθειές τους κατέληξαν στον εξαιρετικό σήμερα Οσπίνα.

Το ματς:

Χρειάστηκε απλώς μια καλή στιγμή για να… ξεμπλοκάρουν οι γηπεδούχοι. Η κεφαλιά του Ζιρού στο 27’ μπορεί να μη βρήκε στόχο, όμως έδωσε στην- μέχρι εκείνη τη στιγμή- άνευρη Άρσεναλ την πίστη και τη δίψα που έλειπε στο παιχνίδι της! Από εκείνο το σημείο, λοιπόν, και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι «κανονιέρηδες» πίεσαν την Έβερτον, κατάφεραν να την κλείσουν στα καρέ της και τελικά δικαιώθηκαν.

Πρωταγωνιστής ξανά ο Γάλλος φορ, ο οποίος στο 39’ δέχτηκε τη σέντρα από εκτέλεση κόρνερ του Εζίλ και με όμορφο μονοκόμματο σουτ έστειλε  τη μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ. Το πρέσινγκ, λοιπόν, απέδωσε καρπούς και οι γηπεδούχοι απέκτησαν το πάνω χέρι. Μέχρι το πρώτο ημίωρο, ωστόσο, το ματς ήταν ισορροπημένο. Τα κενά στην άμυνα των «κανονιέρηδων» λίγο έλειψε να αποβούν μοιραία ακόμη μία φορά, όμως για καλή τους τύχη η έγκαιρη επέμβαση του Οσπίνα πριν ο Λουκάκου στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αποδείχτηκε σωτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η σειρά της ομάδας του Μαρτίνεθ να επιτεθεί. Δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς από τη στιγμή που βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ. Τα «ζαχαρωτά» μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό, πρέσαραν ψηλά και ανάγκασαν την Άρσεναλ σε πολλά λάθη στην αμυντική γραμμή. Μια εκτέλεση φάουλ του Γκάρμπατ απέκρουσε ο Οσπίνα, ενώ στο  67’ ήταν η σειρά του Λουκάκου να ηττηθεί από τον πορτιέρο των Λονδρέζων. Οι γηπεδούχοι έψαχναν χώρους για να τρέξουν στην κόντρα, όμως, με εξαίρεση τον Καθόρλα, οι υπόλοιποι είχαν χάσει τη φρεσκάδα τους. Ίδια εικόνα και στα τελευταία λεπτά, με την Έβερτον να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και τον Λουκάκου να μην το πιστεύει! Το πρέσινγκ των «ζαχαρωτών» συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Αντ’ αυτού μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ροσίτσκι βρήκε δίχτυα και «κλείδωσε» τη νίκη των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (82’ Ροσίτσκι), Εζίλ, Σάντσες (87’ Γουέλμπεκ), Ζιρού.

Έβερτον: Χάουαντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Στόουνς, Γκάρμπατ, ΜακΚάρθι, Μπάρι (84’ Γκίμπσον), Μπέσιτς (77’ Νέισμιθ), Μιραλάς (62’ Λένον), Μπάρκλεϊ, Λουκάκου.