Άρσεναλ – Έβερτον (preview)

Λίγες μέρες έπειτα από μια εκ των χειρότερων εμφανίσεων της Άρσεναλ στην θητεία του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο, οι «κανονιέρηδες» προσπαθούν να... ξεπεράσουν το σοκ της ήττας από τη Μονακό, φιλοξενώντας την Έβερτον για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Με... ευρωπαϊκή φόρα, αλλά με ανάγκη για βαθμούς τα «ζαχαρωτά».  



Άρσεναλ – Έβερτον (preview)

Οι Λονδρέζοι, με ένα εντελώς άναρχο και κακό παιχνίδι απέναντι στους Μονεγάσκους το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, βρέθηκαν με το... ενάμιση πόδι εκτός προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ με το 3-1 των Γάλλων στο «Έμιρεϊτς».

Ο Αρσέν Βενγκέρ χαρακτήρισε την εμφάνιση της Άρσεναλ μια εκ των χειρότερων στη 17χρονη θητεία του στην τεχνική ηγεσία, έβαλε τους παίκτες του να ξαναδούν το παιχνίδι για να δουν τα λάθη τους και να φροντίσουν ώστε να μην βιώσουν ξανά ένα τόσο αρνητικό συναίσθημα και προετοιμάστηκαν για το ματς με την Έβερτον.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ, αφού πρώτα έμεινε στο 2-2 με τη Γουέστ Μπρομ την περασμένη Κυριακή, φρόντισε την Πέμπτη να μην αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της επί της Γιούνγκ Μπόις στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και πέρασε στην επόμενη φάση με το τελικό 3-1 που ήρθε πάλι με ανατροπή, όπως είχε γίνει και στο ματς της Ελβετίας.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ωστόσο, βρίσκεται σε δύσκολη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, απέχοντας έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγουν τα σενάρια υποβιβασμού πριν αυτά κάνουν την εμφάνισή τους...

Στα αγωνιστικά, η επιστροφή του Τζακ Γουίλσιρ στα πλάνα του Βενγκέρ θα καθυστερήσει έπειτα και από τη μικροεπέμβαση που έκανε ο νεαρός χαφ για το πρόβλημα στον αστράγαλό του, αμφίβολοι οι Ράμσεϊ και Φλαμινί.

Έτοιμος θα είναι ο Λουκάκου για την Έβερτον παρά το γεγονός πως αποχώρησε τραυματίας από το ματς με τη Γιούνγκ Μπόις, επιστρέφουν από τιμωρία οι Στόουνς και Λένον, εκτός ο Πίεναρ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Οσπίνα – Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Μονρεάλ – Κοκλέν, Καθόρλα – Γουόλκοτ, Εζίλ, Σάντσες – Ζιρού

Έβερτον (4-3-3): Χάουαρντ – Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Μπέινς – ΜακΚάρθι, Γκίμπσον, Μπέσιτς – Νέισμιθ, Λουκάκου, Μιραλάς