Έρικσεν: «Γι' αυτό δεν πήγα στην Τσέλσι»

Τους λόγους που ενώ είχε την ευκαιρία σε ηλικία 14 ετών να βρεθεί στα τμήματα υποδομής της Τσέλσι, προτίμησε να πάει στις ακαδημίες του Άγιαξ, εξήγησε σε δηλώσεις του, ο Δανός άσος της Τότεναμ, Κρίστιαν Έρικσεν.



Έρικσεν: «Γι' αυτό δεν πήγα στην Τσέλσι»

Παίκτης της Τσέλσι, την οποία θα βρει αντίπαλο αύριο (1/3) στον τελικό του Λιγκ Καπ, θα μπορούσε να ήταν υπό άλλες συνθήκες ο Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο Δανός μεσοεπιθετικός δοκιμάστηκε σε ηλικία 14 ετών από την Τσέλσι, έχοντας την ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του που μόλις ξεκίναγε, εκεί. Παρόλα αυτά όμως, επέλεξε να αγωνιστεί στον Άγιαξ, καθώς όπως δήλωσε, ήταν ποιο «οικείο» για τον ίδιο, συγκριτικά με την Αγγλία, που όλα ήταν διαφορετικά.

«Η Αγγλία δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή σε εκείνη την ηλικία. Το απόλαυσα κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, αλλά ήταν ένα υπερβολικά μεγάλο βήμα για εκείνη την περίοδο», ανέφερε πρωτίστως.

«Αυτό σήμαινε ότι η μαμά μου θα μπορούσε να έρθει για τον πρώτο μήνα. Δεν μπορείς ωστόσο να πεις όχι στον Άγιαξ. Η ολλανδική φιλοσοφία ήταν πολύ πιο κοντά στην δανέζικη, επομένως ήταν πραγματικά μία εύκολη απόφαση», σημείωσε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας:

«Στην Αγγλία ήταν όλα τόσο διαφορετικά από αυτά που είχα συνηθίσει στη Δανία. Όλα ήταν μικρότερα στο Οντένσε, το προπονητικό κέντρο ήταν διαφορετικό, οι άνθρωποι ήταν διαφορετικοί. Στην Αγγλία, δεν μπορείς να μπεις στο προπονητικό κέντρο χωρίς άδεια, την ώρα που στη Δανία είσαι ελεύθερος να μπεις».