Και το αυτογκόλ... νίκη δίνει

Η Σουόνσι θα έπρεπε να είναι... ευτυχισμένη που έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Turf Moor» και την αναμέτρηση με τη Μπέρνλι, αφού, παρά το γεγονός πως το ματς ήταν κακό και η ομάδα του Μονκ κατώτερη των περιστάσεων, επικράτησε 1-0 με αυτογκόλ του Τρίπιερ.  



Και το αυτογκόλ... νίκη δίνει

Οι νεοφώτιστοι είδαν πολύ πιο ζεστά το παιχνίδι, όμως όλα ήταν θέμα ποιότητας.

Από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι που θα προκαλούσε σύγχυση στη Σουόνσι και στα μετόπισθέν της, κάθε προσπάθεια έπεφτε στο κενό.

Αποτέλεσμα αυτού κι αφού δεν μπορούσε η ομάδα του Σον Ντάικ, ήταν η τύχη να της γυρίσει την πλάτη και με το αυτογκόλ του Τρίπιερ να φύγουν οι Ουαλοί με τη νίκη.

Το ματς:

Δάφνες ποιότητας δεν διεκδίκησε ποτέ το παιχνίδι στο «Turf Moor». Ναι μεν στη Μπέρνλι ήξεραν ότι ήταν ακόμα ένα σημαντικότατο παιχνίδι μπροστά στο κοινό τους, όμως, στην πράξη έδειχναν ότι δεν είχαν την ποιότητα να κάνουν ζημιά στη Σουόνσι. Στην καλύτερη φάση του ημιχρόνου, στο 23ο λεπτό, ο Φαμπιάνσκι είπε όχι από κοντινή απόσταση στον Μπαρνς και οι «κύκνοι» ήταν κυρίως άνετοι, χωρίς απαραίτητα να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να πιέσουν για κάποιο γκολ.

Η διαφορά ποιότητας ήταν τελικά αυτή που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι του «Turf Moor». Οι παίκτες του Ντάικ δεν είχαν αυτό το κάτι παραπάνω που θα τους επέτρεπε να γίνουν πιο επικίνδυνοι ή να μετουσιώσουν σε κάτι θετικό το παιχνίδι που έκαναν, με αποτέλεσμα η Σουόνσι να βρει ευκαιρία στο 64' και να σκοράρει. Ακόμα κι αν... δεν έκανε προσπάθεια, αφού ο Τρίπιερ έκανε λανθασμένη απομάκρυνση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 που έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χίτον, Τρίπιερ, Κιν, Σάκελ, Μι, Μπόιντ, Τζόουνς, Άρφιλντ, Κάιτλι (75' Βόουκς), Μπαρνς (90' Γιούτκεβιτς), Ινγκς

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Κορκ, Σέλβεϊ, Κάρολ (61' Μοντέρο), Γκομίς (92' Κάστρο Ολιβέιρα), Ράουτλετζ (90' Άματ)