Αυτή είναι η δουλειά του Ρούνεϊ!

Με τον κόσμο να τον αποθεώνει, ο Γουέιν Ρούνεϊ πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης (2-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σάντερλαντ στο «Ολντ Τράφορντ» για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Τραγικό λάθος από τον ρέφερι στη φάση του πέναλτι στο 64', όταν απέβαλε τον Μπράουν αντί του Ο'Σέι!  



Αυτή είναι η δουλειά του Ρούνεϊ!

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ ζορίστηκε πάρα πολύ να διασπάσει την άμυνα των «μαυρόγατων», είχε δοκάρι από... σπόντα στο πρώτο μέρος και η κυριαρχία της στην επανάληψη, οδήγησε στα δύο γκολ με τα οποία ήρθε το «τρίποντο».

Ο Ρούνεϊ που είχε να σκοράρει από τα Χριστούγεννα, αρχικά με πέναλτι στο 66' κι έπειτα με κεφαλιά στο 84ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με τον διαιτητή του αγώνα, Ρότζερ Ιστ να αφήνει με το στόμα ανοιχτό τους παίκτες της Σάντερλαντ σε φάση όπου απέβαλε τον Μπράουν αντί του Ο'Σέι παρά το γεγονός πως ο τελευταίος έλεγε πως έπρεπε αυτός να έχει δει την κόκκινη κάρτα.

Κάκιστος και αλλαγή στο ημίχρονο ο Ντι Μαρία, «σώζεται» από το πέναλτι που κέρδισε ο Φαλκάο που και πάλι όμως δεν βοήθησε...

Το ματς:

Με διπλή ζώνη άμυνας η Σάντερλαντ προσπάθησε να κρατήσει τη Γιουνάιτεντ μακριά από την περιοχή της και εξαιρώντας δύο φάσεις, τα κατάφερε περίφημα στο πρώτο ημίχρονο. Αφού πρώτα ο Ντε Χέα κλήθηκε να επέμβει σε σουτ του Γουίκαμ που έκανε την κούρσα, δεν έδωσε στον Ντεφό και τελείωσε τη φάση μόνος τους αναγκάζοντας τον Ισπανό πορτιέρο σε δύσκολη απόκρουση, ο Γιάνγκ έκανε καλό δυνατό σουτ σε «ριμπάουντ» απομάκρυνσης από την άμυνα της Σάντερλαντ. Η τριάδα στην άμυνα της Γιουνάιτεντ χρειαζόταν... δουλειά και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη όποτε οι «μαυρόγατες» έτρεχαν, όμως η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 25', όταν ξανά σε συρτό αυτή τη φορά σουτ του Γιάνγκ, ο Ο'Σέι στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα του Πογιέτ ανταπεξήλθε στην πίεση των τελευταίων λεπτών του πρώτου μέρους.

Ο Φαν Χάαλ με την έναρξη της επανάληψης έβγαλε τον κακό Ντι Μαρία και πέρασε στο ματς τον Αντνάν Γιανουζάι. Ο νεαρός Βέλγος από την πτέρυγα προσπάθησε να ανεβάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού, όμως και πάλι η Γιουνάιτεντ δεν έδειχνε σημάδια βελτίωσης. Καλά – καλά δεν κατάφερναν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να συνεννοηθούν μεταξύ τους, τη στιγμή που η Σάντερλαντ προσπαθούσε να ροκανίσει χρόνο και να συνεχίσει να έχει το ματς έτσι όπως το ήθελε. Στο 61' ο Γιανουζάι έκανε ένα καλό δυνατό σουτ που έφυγε άουτ και τρία λεπτά μετά, τα πάντα άλλαξαν. Ο Ο'Σέι κάνει πεντακάθαρο πέναλτι στον Φαλκάο, αποβάλλεται αντ' αυτού ο Μπράουν με τραγική απόφαση του ρέφερι και ο Ρούνεϊ λύνει το γόρδιο δεσμό από την άσπρη βούλα για το 1-0. Ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή για να πάρει το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Παντίλιμον από σουτ του Γιανουζάι και με κεφαλιά σε κενή εστία έγραψε το τελικό 2-0 στο 84ο λεπτό.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Έβανς, Ρόχο, Ερέρα, Μπλιντ, Ντι Μαρία (45' Γιανουζάι), Ρούνεϊ (86' Μάτα), Γιάνγκ, Φαλκάο (68' Φελαϊνί)

Σάντερλαντ: Παντίλιμον, Ρεβεγιέρ, Ο'Σέι, Μπράουν, Φαν Άνολτ, Κάτερμολ, Τζόνσον (81' Φλέτσερ), Λάρσον, Ζόρντι Γκόμεζ, Γουίκαμ (67' Βεργίνι), Ντεφό (67' Γκρέιαμ)