Με τον Πελεγκρίνι θα είναι πάντα στάσιμη ευρωπαϊκά

Σε αντίθεση με την Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι είδε τα χρήματα να αποδίδουν μόνο εντός συνόρων. Ακολουθώντας το παράδειγμα των Λονδρέζων από τη μέρα που ανέλαβε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, οι «πολίτες» έγιναν δύναμη εντός συνόρων αλλά εκτός αυτών, αδυνατούν να υπερβούν τα όρια. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης.



Με τον Πελεγκρίνι θα είναι πάντα στάσιμη ευρωπαϊκά

Σε ένα χρονικό σημείο όπου οι αγγλικές ομάδες έχουν χάσει τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα περίμενε κανείς πως το γεμάτο από παικταράδες ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι, θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες προκρίσεις. Όμως για μια ακόμη χρονιά, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών. Δεκτό το γεγονός ότι διαδοχικές χρονιές δεν έχει ευνοηθεί και από τις κληρώσεις όμως τον χαρακτήρα τον χτίζεις μέσα και από το όνομα του αντιπάλου.

Στην Σίτι κοιτούν μονόπλευρα. Δείχνουν να κινούνται βάσει των εσωτερικών δεδομένων και φαίνεται ξεκάθαρα πως δουλεύουν πάνω σε αυτό το πρότυπο. Η εικόνα της ομάδας απέναντι στην Μπαρτσελόνα θύμιζε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο μια αναμέτρηση ανάμεσα σε σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ και σύλλογο της Τσάμπιονσιπ. Αν και οι ποδοσφαιριστές της έχουν παραστάσεις υψηλού επιπέδου, ίσως η απουσία ενός πολύ μεγάλου προπονητή που θα τους εμπνεύσει να αποτελεί το σημείο «κλειδί» στη συγκεκριμένη κατάσταση.

Ούτε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αλλά ούτε φυσικά και ο Πελεγκρίνι έχουν την στόφα του μεγάλου τεχνικού. Του ανθρώπου που θα βάλει τον αντίπαλο σε σκέψεις για το τι μπορεί να παρουσιάσει η Σίτι στον αγωνιστικό χώρο. Απολύτως προβλέψιμη στα μεγάλα παιχνίδια και με έναν Αγουέρο να προσπαθεί πολλές φορές μόνος του, η Σίτι θα μοιάζει καταδικασμένη και τα επόμενα χρόνια όταν θα έρχονται τα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Εξακολουθεί να μη βγάζει το «άτρωτο» εντός συνόρων και να μη δημιουργεί το την αίσθηση του απρόσμενου εκτός αυτών. Καλώς ή κακώς, την ευθύνη για την αδυναμία αυτή, την χρεώνεται η θέση του προπονητή και ίσως οι Άραβες το καλοκαίρι να σκεφτούν ξανά τι πραγματικά θέλουν να δουν από την ομάδας του στο άμεσο μέλλον.