Η Κάρντιφ αποκαλεί Γουέλαν-Μακάι «ρατσιστές» και δεν πάει στο γήπεδο!

Η διοίκηση της Κάρντιφ αποφάσισε να μην ακολουθήσει την ομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Γουίγκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς θεωρεί ρατσιστές τόσο τον πρώην προπονητή της, Μάλκι Μακάι, αλλά και τον ιδιοκτήτη των «λάτικς», Ντέιβ Γουέλαν.



Η Κάρντιφ αποκαλεί Γουέλαν-Μακάι «ρατσιστές» και δεν πάει στο γήπεδο!

Όσο ήταν προπονητής της Κάρντιφ ο Μακάι είχε κατηγορηθεί για λεκτική ρατσιστική βία όταν βγήκαν στο φως της δημοσιότητας μηνύματα στα οποία μιλούσε υποτιμητικά για τους Κινέζους, τους Εβραίους και τους έγχρωμους.

Παράλληλα, όταν ανακοινώθηκε από την Γουίγκαν ο Γουέλαν είχε δηλώσει πως ο χαρακτηρισμός του πρώτου για τους Κινέζους (σ.σ chink) δεν ήταν κακός καθώς επίσης πως «οι Εβραίοι κυνηγάνε τα λεφτά περισσότερο από κάθε άλλο».

Τότε τιμωρήθηκε από την FA με 50.000 πρόστιμο και αποκλεισμό για έξι εβδομάδες από κάθε αθλητική δραστηριότητα, αν και η ομοσπονδία αργότερα δήλωσε πως είναι «ικανοποιημένη που ο Γουέλαν δεν είναι ρατσιστής».

Η διοίκηση των «bluebirds» δεν θεωρεί το θέμα λήξαν και έτσι αποφάσισε να μην παραστεί στο «DW» για το μεταξύ τους παιχνίδι το βράδυ της Τρίτης (24/2).