Ένα αποτέλεσμα που να την κρατά στο κόλπο!

Πριν από ένα χρόνο όποιος παρακολούθησε τον πρώτο αγώνα της Μάντσεστερ  Σίτι με την Μπαρτσελόνα στη φάση των «16» του Τσαμπιονς Λιγκ, διαπίστωσε πως η αγγλική ομάδα φοβήθηκε το όνομα των αντιπάλων της. Φέτος πιστεύω πως πραγματικά το εννοούν πως δεν θα πέσουν χωρίς μάχη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Ένα αποτέλεσμα που να την κρατά στο κόλπο!

Στο Etihad χωρίς να είναι οι «μπλαουγκράνα» σε καλή αγωνιστική κατάσταση πέρασαν …σβηστά και ολοκλήρωσαν την πρόκριση με νίκη και στο «Καμπ Νου». Το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει αυτή τη φορά η πρωταθλήτρια Αγγλίας το παιχνίδι,  φαίνεται από το τι δήλωσε  ο Σαμίρ Νασρί χτες. Ο Γάλλος μέσος δεν απέφυγε την απάντηση και χωρίς να το σκεφτεί πολύ τόνισε πως η  περσινή εικόνα της ομάδας του ήταν «φοβισμένη» απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Η Σίτι έχει μόνο ένα δρόμο σε ένα τέτοιο ματς. Όταν βρίσκει στην ίδια ενδεκάδα τον Μέσι, τον Νειμάρ και τον Σουάρεζ, οφείλει να μην  κλειστεί στο καβούκι  περιμένοντας το μοιραίο. Αυτό έκανε πέρσι  και το πλήρωσε. Τώρα πρέπει να βγει μπροστά και να δώσει στους Καταλανούς έναν γρίφο για λύσουν.

Η απουσία του Τουρέ σίγουρα δυσκολεύει τη ζωή του Πελεγκρίνι πλην όμως χωρίς τον Ιβοριανό σούπερσταρ νίκησε Μπάγερν και Ρόμα πριν τα Χριστούγεννα. Ο Φερναντίνιο κι ο Φερνάντο μπορούν να δώσουν την αναγκαία κάλυψη στην άμυνα και ο Νάβας με τον Σίλβα στα άκρα πίσω από τον Αγουέρο να προκαλέσουν πονοκέφαλο στην ασταθή άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο Νασρί θα είναι ένα έξτρα κλειδί. Αυτή η θέση πίσω από τον φορ αποτελεί για τη Σίτι ένα νευραλγικό σημείο γιατί η  Μπάρτσα  δείχνει πως δυσκολεύεται στη φετινή σεζόν να βγάλει αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία στον άξονα.

Φυσικά η δουλειά για τη Σίτι θα είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί απέναντι της έχει μία ομάδα που και είκοσι λεπτά καλού παιχνιδιού της αρκούν για να σε διαλύσει. Παρόλα αυτά αν σεβαστεί παραπάνω από όσο πρέπει και φέτος την Μπάρτσα τότε θα είναι άξια της τύχης της. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα πρέπει να της αφήνει ανοιχτό το περιθώριο στη ρεβάνς για να διεκδικήσει την  πρόκριση και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και με 0-0 στο αποψινό ματς. Βέβαια μοιάζει σχεδόν αδύνατο να τελειώσει το ματς αυτό χωρίς σκορ ειδικά από τη στιγμή που θα υπάρχουν τέτοιοι επιθετικοί στο γήπεδο, αλλά επειδή το ποδόσφαιρο έχει αυτή την τάση να μας εκπλήσσει διαρκώς, καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι.

Για τους ιδιοκτήτες της Σίτι αυτά τα ματς ήταν που είχαν στο μυαλό τους όταν αποφάσισαν να επενδύσουν σε μία μέτρια ομάδα της Πρέμιερσιπ και περιμένουν πια το επόμενο βήμα, την πρόκριση τουλάχιστον στους προημιτελικούς. Γιατί κακά τα ψέματα όταν έχεις επενδύσει ένα κάρο λεφτά σε μία ομάδα, καλοί είναι οι τίτλοι στην Αγγλία αλλά κάποια στιγμή θες και να κάνεις βήματα παραπάνω στην Ευρώπη. Και σε αυτό μέχρι τώρα η Σίτι παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση!