Χρειάζεται να βρει κάποιον σαν τον Νεμάνια Βίντιτς!

Τι περίεργα παιχνίδια παίζει η ποδοσφαιρική μοίρα… Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμενε αήττητη από τις αρχές Γενάρη παρότι δεν ικανοποιούσε με την απόδοση της και στο πρώτο ματς που πραγματικά κυκλοφόρησε θαυμάσια τη μπάλα έχασε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Χρειάζεται να βρει κάποιον σαν τον Νεμάνια Βίντιτς!

Η Σουόνσι για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να κάνει νίκες μέσα- έξω απέναντι στη Γιουνάιτεντ και αυτό που πρέπει να απασχολήσει τον Λουίς  Φαν Χάαλ είναι η ευκολία με την οποία όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζει η ομάδα του της δημιουργούν ευκαιρίες στο κέντρο της άμυνας. Κυρίως ο τρόπος που κάποιος κρυφός κυνηγός έρχεται και εκμεταλλεύεται τις σέντρες στο νευραλγικό εκείνο σημείο όπως έκανε ο Κι στο γκολ της ισοφάρισης! Και ενώ όλα είχαν αρχίσει ιδανικά με το ωραίο γκολ του Ερέρα, η ισοφάριση πριν καν συμπληρωθούν 120 δευτερόλεπτα άλλαξε και πάλι την ισορροπία.

Η Σουόνσι στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε κουρασμένη και φαινόταν θέμα χρόνου να καταφέρει η Μαν. Γιουνάιτεντ την πρωτοπορία και πάλι. Οι δύο κινήσεις με τον Βαλένσια και τον Γιανγκ στις θέσεις των ακραίων αμυντικών Μακ Νέρ και Σο είχαν δώσει πλάτος στην επίθεση των φιλοξενούμενων και η πίεση γινόταν αφόρητη για την άμυνα των «Κύκνων». Ωστόσο ο Φαν Χάαλ για ένα ακόμη παιχνίδι προδόθηκε από την μετριότατη  παρουσία του Ντι Μαρία και με τον Ρούνει και τον Φαν Πέρσι να κινούνται σε ρηχά νερά δεν κατάφερνε να δημιουργήσει ξεκάθαρες ευκαιρίες. Και κόντρα στη ροή του ματς ήρθε το εκπληκτικό δεύτερο γκολ  από το σουτ του Σέλβι και την κεφαλιά του Γκομίς για να βάλει και πάλι τους «κόκκινους διαβόλους» με την πλάτη στον τοίχο!

Η ήττα αυτή μπλέκει τα πράγματα για τη Γιουνάιτεντ αφού η Αρσεναλ νίκησε και η Τότεναμ καιροφυλακτεί ενώ στο Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ πιθανότατα αυτό που θα βόλευε τον Φαν Χάαλ θα ήταν μία ισοπαλία. Η σκέψη και μόνο πως μπορεί η ομάδα να μείνει  εκτός τετράδας και φέτος προκαλεί πονοκέφαλο  στα ανώτατα κλιμάκια διοίκησης στο Ολντ Τράφορντ και ο Ολλανδός γνωρίζει πως αυτό θα είναι θηλιά στο λαιμό του. Την Παρασκευή βιάστηκε να πει πως η ομάδα του είναι η πιο φορμαρισμένη στην Αγγλία και διαψεύστηκε σε ελάχιστο χρόνο ακριβώς επειδή αυτό το πρωτάθλημα παραμένει το πιο απρόβλεπτο! Εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να διορθώνει τα κακώς κείμενα και πρώτα από όλα αυτό που θα χρειαστεί το καλοκαίρι  είναι ένας νέος σέντερ μπακ. Κάποιος σαν τον παλιό καλό Νεμάνια Βίντιτς που σε φάσεις σαν αυτή που σκόραρε ο Κι θα είχε «καταπιεί» τον αντίπαλο πριν σουτάρει διαβάζοντας την φάση. Αυτό θα κοστίσει πολλά χρήματα αλλά θα γλυτώσει και την ομάδα και τους οπαδούς της από πάρα πολλά τέτοια πικρά απογεύματα στο μέλλον!