Προβληματισμένος με τον ρατσισμό ο Φέρντιναντ

Τη δική του άποψη για το θέμα του ρατσισμού, με αφορμή το περιστατικό που συνέβη ανάμεσα στους οπαδούς της Τσέλσι και τον έγχρωμο Παριζιάνο πολίτη στο μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας, εξέφρασε μέσω twitter, o Ρίο Φέρντιναντ.



Προβληματισμένος με τον ρατσισμό ο Φέρντιναντ

Ο Ρίο Φέρντιναντ δεν άφησε ασχολίαστη τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της Τσέλσι, «χτυπώντας» μέσω twitter. Ο άσος της ΚΠΡ στάθηκε στο γενικότερο φαινόμενο του ρατσισμού και έθεσε ουσιαστικά -ρητορικά- ερωτήματα, σχετικά με την στάση του κόσμου απέναντι σε αυτό.

«Η ρατσιστική σκηνή στο μετρό, είναι προφανώς μία αηδιαστική συμπεριφορά των οπαδών της Τσέλσι. Μπορεί το ποδόσφαιρο να το αλλάξει αυτό; Έχει τη δύναμη»

«Θέλει το ποδόσφαιρο να το αλλάξει αυτό; Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία του παιχνιδιού, να βοηθήσουν για την εξάλειψη του ρατσισμού»;

«Το ποδόσφαιρο έχει διανύσει πολύ δρόμο από τη δεκαετία του 70' και του 80', αλλά δεν είμαστε όλοι ένοχοι που έχουμε εφησυχαστεί λίγο; Το ποδόσφαιρο έχει κάνει πολλά όλα αυτά τα χρόνια για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά η κοινωνία δεν πρέπει να κάνει περισσότερα για να αλλάξει ή υπάρχει πάρα πολύ μίσος στην κοινωνία για να γίνει κάτι τέτοιο»;