Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η Μπέρμιγχαμ

Αφαίρεση μέχρι και δέκα βαθμών αντιμετωπίζει η Μπέρμιγχαμ καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία Birmingham International Holdings (BIHL) προχώρησε στην πρόσληψη διαχειριστών. 



Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η Μπέρμιγχαμ

Σε περιπέτειες φαίνεται πως μπαίνει η Μπέρμιγχαμ, μετά την απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας να προσλάβει την εταιρεία ορκωτών λογιστών Ernst & Young προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση της BIHL, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Football League, η πρόσληψη διαχειριστών από ιδιοκτήτρια εταιρεία θεωρείται «γεγονός αφερεγγυότητας» και είναι πια στην διακριτική ευχέρεια της λίγκας να επιβάλλει αφαίρεση βαθμών.

Ωστόσο, στελέχη του συλλόγου  εμφανίζονται καθησυχαστικά τονίζοντας πως δεν αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και είναι σε θέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει η Μπέρμιγχαμ ως μέλος της Football League.

«Ο σύλλογος επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους οπαδούς και το προσωπικό της πως δεν έχει κατατεθεί καμία αίτηση εκκαθάρισης για την εταιρεία BIHL και ως εκ τούτο δεν είναι υπό εκκαθάριση. Η θυγατρική (BCFC) είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα συνεχίσει να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Football League για το θέμα αυτό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγές από τον σύλλογο αναφέρουν πως η Football League είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την κίνηση αυτή, η oποία δεν αφορά οικονομικά προβλήματα, αλλά τις σχέσεις μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου και τα οποία εμποδίζουν την εταιρεία να λάβει αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα.

Πιθανή αφαίρεση βαθμών θα ρίξει την Μπέρμιγχαμ στη ζώνη υποβιβασμού της Τσαμπιονσιπ.