Ο Στάριτζ μοιάζει με νέα μεταγραφή!

Το πόσο πολύ έλειψε ο Ντάνιελ Στάριτζ από τη Λίβερπουλ, δεν περίμενε κανείς να το αντιληφθεί το Σάββατο το βράδυ. Είχε διαπιστωθεί από όλους σε αυτό το διάστημα της απουσίας του. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Στάριτζ μοιάζει με νέα μεταγραφή!

Όμως όταν τον βλέπεις πως τελειώνει τη φάση στην πάσα του Χέντερσον, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, αντιλαμβάνεσαι ξανά τι προσθέτει με την παρουσία του στην επίθεση.

Δεν θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβει και ο πιο αδαής πως οποιαδήποτε ομάδα έχανε εκτός από τον Σουάρεζ και άλλο της βασικό  φορ θα είχε τεράστιο πρόβλημα! Όταν μάλιστα ο άλλος φορ είναι της κλάσης του Στάριτζ τότε πολύ δύσκολα θα βρισκόταν αντίδοτο! Οι δύο τους πέτυχαν κάτι παραπάνω από τα μισά γκολ της Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ (52 στα 101 τέρματα) τη περσινή σεζόν και δεν θα ήταν εύκολο αυτή  τη συγκομιδή να την καλύψει όχι ο Μπαλοτέλι (που ήρθε ως λύση ανάγκης), αλλά ούτε ο …  Κριστιάνο Ρονάλντο!

Η επιστροφή του Στάριτζ, κάνει και πάλι τη Λίβερπουλ ομάδα που βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Από ψυχολογικής πλευράς αυτό δίνει την ευκαιρία σε όλη την ενδεκάδα να βελτιωθεί. Όταν έμεινε πίσω στο σκορ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο, σε ένα γήπεδο όπου στις δύο τελευταίες επισκέψεις δέχτηκε τρία γκολ, οι οιωνοί έμοιαζαν κακοί. Όμως από εκείνο το 3-1 του Νοεμβρίου, που ήταν το απόλυτο ναδίρ της φετινής σεζόν, μοιάζει να έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Ο τρόπος που αναπτύσσεται πια η ομάδα του Ρότζερς, χάρη στο ευέλικτο 3-4-3 το οποίο περισσότερο προέκυψε παρά σχεδιάστηκε,  της δίνει τη δυνατότητα να πατάει καλύτερα στην  περιοχή.  

Επίσης με την επιστροφή του Στάριτζ εμφανίζεται βελτιωμένη και η εικόνα του Μπαλοτέλι καθώς έχοντας κάποιον παρτενέρ ο Ιταλός, έχει και περισσότερους χώρους. Σίγουρα από το καλοκαίρι και μετά δεν έχει μέλλον στο «Ανφιλντ», αλλά αν πάει κάπως καλύτερα από εδώ  και στο εξής, πιθανώς  θα μπορέσει η Λίβερπουλ να τον δώσει σε κάποια ομάδα στη SERIE A παίρνοντας πίσω αρκετά από τα χρήματα που σπατάλησε.

Ο Στάριτζ, λοιπόν, με τον τρόπο που τελείωσε τη φάση από την καταπληκτική ασίστ του Χέντερσον το Σάββατο το βράδυ αυτόματα υπενθύμισε σε όλους πόσο πολύ έλειψε όλο αυτό το διάστημα. Χωρίς αυτόν από τις 31 Αυγούστου και μετά, η Λίβερπουλ ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ και η επιστροφή του μοιάζει με μία καινούργια μεταγραφή! Και μόνο η παρουσία του στην επίθεση των «ρεντς» προξενεί πονοκέφαλο σε κάθε αντίπαλο και διατηρεί την ελπίδα στην ομάδα του πως και στην κακή του μέρα μπορεί να βρει το δρόμο προς την αντίπαλη εστία.

Από εδώ και έπειτα, μέχρι το τέλος της σεζόν αυτή ίσως είναι η διαφορά  που μπορεί να δώσει στη Λίβερπουλ την ώθηση να διεκδικήσει το Κύπελλο, ή το Γιουρόπα Λιγκ. Κυρίως όμως την είσοδο στην τετράδα κάτι που αξίζει να  αναλογιστούμε πόσο απίθανο έμοιαζε πριν δύο μήνες!