Η Τσέλσι μπορεί και κερδίζει και στην κακή της μέρα!

Υπάρχουν στιγμές μέσα σε μία σεζόν που νοιώθεις πως η τύχη κλείνει το μάτι στην ομάδα που στο τέλος παίρνει τον τίτλο. Τρεις τέτοιες περιπτώσεις είχαμε μέσα σε λίγες μέρες, στα παιχνίδια της Τσέλσι και δυσκολεύεσαι να βρεις πως δεν θα είναι στο τέλος του Μάη, πρωταθλήτρια ξανά , ύστερα από πέντε χρόνια, η ομάδα του Μουρίνιο.  



Η Τσέλσι μπορεί και κερδίζει και στην  κακή της μέρα!

Το γκολ του Ιβάνοβιτς με το αριστερό πόδι μάλιστα, στον αγώνα του Σαββάτου στο «Βίλα Παρκ» ήταν η πρώτη από αυτές. Σε ένα γήπεδο που στις προηγούμενες επισκέψεις του ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορούσε να φύγει νικητής. Το βράδυ της Τετάρτης με την Εβερτον να έχει κρατήσει το μηδέν σε όλο το ματς ήρθε το σουτ του Γουίλιαν στο 90' για να δώσει ακόμη μία σπουδαία νίκη. Και στο ίδιο ημίχρονο, ο Τσεχ έκανε μία σπουδαία επέμβαση απέναντι στον Λουκάκου, που αν σκόραρε κατά της παλιάς του ομάδας θα της έβαζε πολύ δύσκολα!

Το ευτύχημα του Μουρίνιο είναι πως ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν έναν σπουδαίο τερματοφύλακα αυτός διαθέτει  δύο παγκόσμιας κλάσης! Και όταν ο ένας περνά μία μικρή κάμψη όπως ο Κουρτουά στα τελευταία δύο ματς, τότε μπαίνει ο άλλος και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το ίδιο ισχύει και για το βάθος που έχει σε όλο το ρόστερ. Η κλήση σε απολογία του Ιβάνοβιτς και η η πθανή τιμωρία του, θα στερήσει από τον Μουρίνιο έναν από τους στυλοβάτες της φετινής σεζόν όμως ο Πορτογάλος έχει λύσεις για να καλύψει το κενό και μάλιστα εξαιρετικές.

Η Τσέλσι καταφέρνει στις κακές  της μέρες και κερδίζει και αυτό είναι το χαρακτηριστικό των ομάδων που παίρνουν τελικά τους τίτλους. Το πρωτάθλημα, δεν είναι Κύπελλο ή Τσάμπιονς Λιγκ για να πληρώσεις τη μία κακή βραδιά και επιβραβεύει στο τέλος την ομάδα με το μεγαλύτερο ρόστερ, την καλύτερη διαχείριση υλικού και αυτόν που σε τελική ανάλυση μπορεί να περνά ε την λιγότερη ζημιά τις κακοτοπιές! Και η Τσέλσι σε δύο ματς που ελλείψει των δύο κορυφαίων της παικτών φέτος, του Κόστα και του Φάμπρεγκας θα μπορούσε να πάθει μεγάλη ζημιά βγήκε αλώβητη!

Υπό αυτό το πρίσμα ενώ ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας, προσωπικά μου μοιάζει αδιανόητο να μην είναι η ομάδα του Μουρίνιο αυτή που θα ανοίξει τις σαμπάνιες την τελευταία αγωνιστική!