Δικαίωση και λύτρωση με Κουτίνιο! (vids)

Ο Φελίπε Κουτίνιο, μια μέρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, χάρισε στη Λίβερπουλ την πρόκριση στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 2-1 επί της Μπόλτον στη μεταξύ τους ρεβάνς στο «Macron», διατηρώντας ζωντανές και τις ελπίδες του Στίβεν Τζέραρντ για τίτλο στην τελευταία του χρονιά στην ομάδα!



Δικαίωση και λύτρωση με Κουτίνιο! (vids)

Οι «κόκκινοι» γλίτωσαν από έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό στην 700η εμφάνιση του ηγέτη τους με την φανέλα του συλλόγου.

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν είχε ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 59' και η αποβολή του Ντανς στο 66' απεδείχθη καθοριστική για την ανατροπή της Λίβερπουλ και την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας.

Τρία δοκάρια είχε η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που από τη στιγμή που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε ασφυκτικά και κατάφερε με τον Στέρλινγκ (86') και τον... μικρό της μάγο, Φελίπε Κουτίνιο (90' + 1') να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Το ματς:

Κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, ένας Κουτίνιο που στριφογυρνούσε ψάχνοντας διαδρόμους για να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα της Μπόλτον κι ένα γήπεδο που ωθούσε το σύνολο του Νιλ Λένον για να κάνει την έκπληξη. Αυτό ήταν το σκηνικό του πρώτου μέρους στο «Macron», δίχως να επιτευχθούν γκολ. Οι «γουόντερερς» είχαν πρώτοι μια πολύ καλή στιγμή με την κεφαλιά του Γουίτερ που έδιωξε ο Μινιολε στο 19', όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που λίγο έλειψε να προηγηθούν με τον Στέρλινγκ όταν το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι στο 31ο λεπτό. O Φιλίπε Κουτίνιο κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, είδε ένα καλό σουτ στο φινάλε του πρώτου μέρους να περνάει λίγο άουτ, ενώ με την έναρξη της επανάληψης, στο 53' ο Στέρλινγκ ανάγκασε τον Άντι Λόνεργκαν να εκτιναχτεί στη γωνιά του και να πραγματοποιήσει εξαιρετική επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Μπόλτον σκόραρε με τον Γκούντγιονσεν. Ο Ζακ Κλαφ κέρδισε πέναλτι με τον Σκρτελ να «τρώει» τη ντρίμπλα και ο Ισλανδός φορ των «γουόντερερς» πλάσαρε πανέξυπνα για το 1-0! Οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 66' λόγω αποβολής του Ντανς και τα πράγματα έγιναν ζόρικα, με τη Λίβερπουλ να πιέζει και τον Ρότζερς να ρίχνει στο ματς και τον Στάριτζ! Στο 75' ήρθε το δεύτερο δοκάρι των «κόκκινων» με τον Χέντερσον, στο 83' το τρίτο από τον Τσαν και στο 86ο λεπτό ο Στέρλινγκ έφερε την ανακούφιση με το το εύκολο πλασέ από εξαιρετική ασίστ του Γερμανού συμπαίκτη του για το 1-1. Η λύτρωση ήρθε από τον εξαιρετικό γι' ακόμα ένα ματς, Φελίπε Κουτίνιο, που το πήρε πάνω του, σούταρε από απόσταση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και με κόντρα, σκόραρε για το 2-1 και την πρόκριση!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Λόνεργκαν, Γουίτερ, Ντερβίτε, Ρέιμ, Φίνεϊ, Βέλα, Ντανς, Ντανς, Μόξεϊ, Γκούντγιονσεν, Μιλς, Κλαφ (72' Τρότερ)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Σακό, Μάρκοβιτς (65' Μπορίνι), Τζέραρντ, Άλεν (70' Στάριτζ), Μορένο, Λαλάνα (54' Χέντερσον), Κουτίνιο, Στέρλινγκ