Χωρίς Αλέξις αλλά με… άγριες διαθέσεις! (video)

Μπορεί ο Αλέξις Σάντσες να έμεινε στα… πιτς, αλλά η Άρσεναλ φρόντισε να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα και χωρίς το μεγάλο της «όπλο». Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ, δύο δοκάρια και ένα ακυρωθέν γκολ, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έκανε… πλάκα στην Άστον Βίλα, φτάνοντας με στυλ και άνεση στο εμφατικό 5-0 και την 4η θέση της Πρέμιερ Λιγκ!



Χωρίς Αλέξις αλλά με… άγριες διαθέσεις! (video)

Ο Ζιρού άνοιξε το σκορ στο 8’ μετά από πάσα του Οζίλ και οι δυο τους άλλαξαν ρόλους στο 56’ για το 2-0.

Στο 63΄ο Γουόλκοτ έκανε τρία τε τέρματα των γηπεδούχων με το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ μετά την Πρωτοχρονιά του 2014, ο Καθόρλα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 75’ έφερε το ματς στο 4-0 και ο Μπεγερίν (90+2') με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας, έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους, που είχαν ακόμα δύο δοκάρια (Καθόρλα και Ζιρού) και ένα ακυρωθέν γκολ (Οζίλ)!

Με αυτό το εντυπωσιακό «τρίποντο», η Άρσεναλ έφτασε τις πέντε σερί σε όλες τις διοργανώσεις (τρεις στο πρωτάθλημα) και παρέμεινε «κολλημένη» στο -1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ισοβαθμώντας (με ματς περισσότερο) με τη Σαουθάμπον στην 4η θέση!

Στον πάγκο έμεινε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των γηπεδούχων, Γκάμπριελ Παουλίστα. Αντίθετα το ντεμπούτο του με τη Βίλα πραγματοποίησε ο Σκοτ Σινκλέρ, που είδε την ομάδα του να μένει στους 22 βαθμούς και μόλις το +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:

Αποφασισμένη να δείξει από την αρχή ποιος κάνει… κουμάντο μπήκε στο ματς η Άρσεναλ! Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο από την πρώτη σέντρα και αφού απείλησαν αρχικά με τον Ράμσεϊ, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 8ο λεπτό! Ο Οζίλ βρήκε με εκπληκτική μεταβίβαση τον Ζιρού και ο Γάλλος φορ νίκησε τον Γκουζάν για το 1-0! Στο 27’ οι «κανονιέρηδες» θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Καθόρλα και το αριστερό σουτ του Ισπανού, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της Βίλα! Η υπεροχή της (εντυπωσιακής ανα διαστήματα) Άρσεναλ συνεχίστηκε και λίγο αργότερα ο Οζίλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής υπέδειξε οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν κάπως στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, έδειξαν ότι… υπάρχουν στο ματς με τον Βέιμαν, αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στο 1-0 που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με γρήγορο γκολ για την Άρσεναλ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο! Οι ρόλοι αντιστράφηκαν σε σχέση με το πρώτο τέρμα των «κανονιέρηδων», με τον Ζιρού να πασάρει και τον Οζίλ να εκτελεί στο 56ο λεπτό για το 2-0! Η ομάδα του Βενγκέρ κράτησε πατημένο το… γκάζι και επτά λεπτά μετά έφτασε και στο 3-0, με τον Γουόλκοτ να τελειώνει σωστά τη φάση του 63’ και να σκοράρει σε ματς πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά την Πρωτοχρονιά του 2014! Η συνέχεια είχε και πάλι… Άρσεναλ, με τον Ζιρού να σημαδεύει δοκάρι και τον Καθόρλα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα του πέναλτι (ο Άκπομ κέρδισε την εσχάτη των ποινών) στο 75’ φέροντας το παιχνίδι στο 4-0! Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με το εξαιρετικό πλασέ του Μπεγερίν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ο Οσπίνα είχε μια εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Γουέστγουντ στο φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Ράμσεϊ (77’ Φλαμινί), Καθόρλα, Γουόλκοτ (70’ Ροσίτσκι), Οζίλ, Ζιρού (70’ Άκπομ)

Άστον Βίλα: Γκουζάν, Χάτον, Οκορέ, Κλαρκ, Ρίτσαρντσον, Χιλ, Ντελε, Σάντσες (76’ Γουέστγουντ), Κλέβερλι (66’ Αγκμπονλαχόρ), Βέιμαν (66’ Σινκλέρ), Μπεντεκέ