Τα αποτελέσματα που κάνουν μαγικό το FA Cup!

Αν υπάρχει κάποια αντίρρηση σχετικά με το εάν η Πρεμιέρ Λιγκ είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο σίγουρα δεν μπορεί καν να τοποθετηθεί στο τραπέζι αντίρρηση σχετικά με το κύπελλο Αγγλίας! Μετα απο την πιο τρελή μερα στην ιστορια του FA Cup και ο πιο δύσπιστος παραδέχεται πως  είναι η κορυφαία διοργάνωσή κυπέλλου σε  εθνικό επίπεδο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Τα αποτελέσματα που κάνουν μαγικό το FA Cup!

Μέχρι χθες η μόνη περίπτωση στα 144 χρόνια ύπαρξης του θεσμού ειχε συμβει το 1951 να αποκλείονται μαζι η πρώτη και η δεύτερη της βαθμολογίας ταυτόχρονα. Και το απογευμα της 24ης Ιανουαρίου ήρθε ενα νεο ρεκόρ νε τον ταυτόχρονο αποκλεισμό της πρώτης της δεύτερης και της τρίτης ομάδας στην μεγάλη κατηγορία συν της έβδομης ενω η τεταρτη και η όγδοη να φέρνουν ισοπαλίες με ομαδες απο μικρότερες κατηγορίες!

Ηταν ενα απογευμα που η μαγεία επέστρεψε οριστικά και αμετάκλητα σε αυτο το πραγματικό Κύπελλο! Και ειλικρινά για όποιον αγαπά το αληθινό ποδόσφαιρο δεν μπορει παρα να προκαλεί θαυμασμό το πως σε αυτη τη διοργάνωση ο καθε Γολιάθ αντιμετωπίζεται απο τον οποιοδήποτε  Δαυιδ σαν ίσος.

Ο τρόπος που η Μπράντφορντ ανέτρεψε το 2-0 κάνοντας την τεράστια νίκη με 4-2 μεσα στο Σταμφορντ Μπριτζ πρέπει να μπει εκει κάπου μεσα στην πεντάδα των  μεγαλύτερων εκπλήξεων στη διαδρομή του αγγλικού κυπέλλου! Διπλα στο 3-2 με το οποίο η Κολτσεστερ απέκλεισε την τεράστια Λιντς Γιουναιτεντ το 1971, το περιβόητο 2-1 της Χέρφορντ επι της Νιουκαστλ το 1972, η το 2-1 της τελευταίας στην τεταρτη κατηγορία Ρεξαμ επι της τοτε πρωταθλήτριας Αρσεναλ το 1992 και το απίθανο 2-0 της Μπορνμουθ επι της Κυπελλούχου Μαντσεστερ Γιουναιτεντ το 1984.

Αυτα ειναι τα απογεύματα που το Κύπελλο Αγγλίας έφτιαξε τον μύθο του και αυτο που ζήσαμε το Σαββατο θα τον μεταφέρει ακομα πιο μακριά!

Την ημέρα έκλεισε το 0-0 της Μπολτον στο Ανφιλντ αλλα ηταν το λιγότερο μη αναμενόμενο αποτελεσμα αφού η Λιβερπουλ εχει υποστεί οκτω αποκλεισμούς στο Κύπελλο απο ομαδες μικρότερης κατηγορίας απο υο 1993 καη έπειτα ! Οποτε το οτι παρέμεινε ζωντανή για να διεκδικήσει σε ρεβάνς την πρόκριση δεν ειναι κακό! Οπως και για την Γιουναιτεντ δεν ειναι το τελος του κόσμου η ταπεινωτική ισοπαλία με την Κέιμπριτζ που βρίσκεται στη δωδέκατη θέση της Laague 2 ακριβώς επειδη εχει ρεβάνς στο Ολντ Τράφορντ!

Ομως τέτοια αποτελέσματα που αλλού ειναι θεματα συζήτησης για χρονια, στην Αγγλια συμβαίνουν συχνά και στα δυο κύπελλα και αυτη ειναι η άγρια ομορφιά που χαρακτηρίζει το πως βλέπουν το ποδόσφαιρο στο νησί!

Και φυσικα αυτο που διαπιστώνει καποιος ειναι πως ανοίγει ο δρόμος για να παει το τρόπαιο σε κάποια αλλα χέρια απο τα συνήθη  κατι που μονο καλο μπορει να κάνει στην διοργάνωση!