Δεύτερη πλουσιότερη στον κόσμο η Γιουνάιτεντ!

Παρά την... κατρακύλα της περυσινής σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φρόντισε να κρατήσει ψηλά το «brand name» της, όντας 2η πλουσιότερη ομάδα στη Football Money League της Deloitte για τη σεζόν 2013/14, πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης και μπροστά από τις υπερδυνάμεις Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα. Δείτε τις θέσεις των υπόλοιπων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.



Δεύτερη πλουσιότερη στον κόσμο η Γιουνάιτεντ!

Για μία ακόμα σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κράτησε ψηλά τη σημαία της στο οικονομικό πρωτάθλημα της Deloitte, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στη λίστα με τις 30 πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο για το 2013/14.

Παρά την κάκιστη πορεία των «κόκκινων διαβόλων» την περυσινή χρονιά, η οποία μάλιστα τους κόστισε και τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της τρέχουσας σεζόν, κατάφεραν να σημειώσουν κέρδη που αγγίζουν τα 433 εκ. λίρες, την ώρα που το 2012/13 ανέρχονταν στα 363,2 εκ. λίρες!

Η Γιουνάιτεντ λοιπόν βλέπει μόνο την «πλάτη» της Ρεάλ Μαδρίτης στο Football Money League, όντας μπροστά από τις Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα, οι οποίες ακολουθούν στην 3η και 4η θέση, με κέρδη 407,7 και 405,2 εκ. λιρών αντιστοίχως.

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται από τα 271 εκ. στα 346 εκ. λίρες, σημειώνοντας αύξηση 28%, η οποία μοιραία της έδωσε την 6η θέση στην λίστα, πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Στην 7η θέση ακολουθεί η Τσέλσι, στην 8η η Άρσεναλ και στην 9η η Λίβερπουλ, η οποία είχε άνοδο τριών θέσεων, ξεπερνώντας τις Γιουβέντους, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μίλαν.

Δείτε αναλυτικά τις 30 πλουσιότερες ομάδες για τη σεζόν 2013/14: