Η Σίτι των... killers

Εξαιρουμένης της επίδοσης του Λουίς Σουάρες που έχει πλέον αποχωρήσει από την Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι, με την απόκτηση και του Γουίλφριντ Μπονί, έχει πλέον στο ρόστερ της τους τρεις ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα γκολ από την έναρξη της περσινής αγωνιστικής περιόδου!  



Η Σίτι των... killers

Η μεταγραφή του Μπονί από τη Σουόνσι στους Πρωταθλητές Αγγλίας έναντι συνολικά 30 εκατ.λιρών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με τον Ιβοριανό άσο να ποζάρει με τη φανέλα της νέας του ομάδας και να κάνει το επόμενο βήμα της καριέρας του, έπειτα από μόλις ενάμιση χρόνο στους «κύκνους».

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε φέτος ο Μανουέλ Πελεγκρίνι στη γραμμή κρούσης της Σίτι, τον έκανε να... δώσει στον ουαλικό σύλλογο ένα πολύ μεγάλο ποσό για να πάρει τον Μπονί και να προσθέσει στο διαθέσιμο ρόστερ ένα από τα μεγαλύτερα «κανόνια» της Πρέμιερ Λιγκ.

Σε ολόκληρο το 2014, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Σίτι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο κορυφαίο πρωτάθλημα, με τα 18 τέρματα που πέτυχε έναντι των 16 του νυν συμπαίκτη του, Σέρχιο Αγουέρο, όπως και των 14 των – επίσης – νέων συμπαικτών του, Έντιν Τζέκο και Γιάγια Τουρέ.

Το κρεσέντο, ωστόσο, είχε ξεκινήσει από νωρίτερα...

Από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 μέχρι και σήμερα, στα μισά της τρέχουσας, οι τρεις πρώτοι σκόρερ είναι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Αγουέρο έχει φτάσει στα 31, όσα πέτυχε και ο Λουίς Σουάρες μονάχα μέσα στην περσινή σεζόν. Ο Γιάγια Τουρέ ακολουθεί με 27 και ο Μπονί έρχεται τρίτος με 25 τέρματα (μαζί με τον Ρούνεϊ), κάνοντας την ομάδα του Μάντσεστερ μια από τις πιο ισχυρές όσον αφορά τους παίκτες που στέλνουν τη μπάλα στο πλεκτό και χαρίζουν βαθμούς.