Ο Μέσι, η λογική και η «πονηριά» του Μουρίνιο

Σε συνέχεια της κρίσης που επικρατεί στη Μπαρτσελόνα, βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει πως η Τσέλσι θα διαθέσει μέχρι και 200 εκατ.λίρες για την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι. Ο Ζοσέ Μουρίνιο πριν λίγες μέρες ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται θέμα με τον Αργεντινό, σέβεται το Financial Fair Play, όμως ο Πορτογάλος είναι... αλεπού.  



Ο Μέσι, η λογική και η «πονηριά» του Μουρίνιο

Η «Daily Star» ήταν αυτή που σήμερα δημοσιεύει ρεπορτάζ βάσει του οποίου στη Μπαρτσελόνα γνωρίζουν την πρόθεση της Τσέλσι να ασχοληθεί σοβαρά με τον Λιονέλ Μέσι καλύπτοντας την εξωπραγματική ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του με τους «μπλαουγκράνα», ενώ, έχουν σκεφτεί μέχρι και το ποσό που θα λαμβάνει ο παίκτης για τις υπηρεσίες του.

Πριν από λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 24 Δεκεμβρίου, ο Ζοσέ Μουρίνιο σχολίαζε τα σενάρια που γι' ακόμα μια φορά είχαν κάνει την εμφάνισή τους και ενέπλεκαν την Τσέλσι με το ποδοσφαιρικό μέλλον του Αργεντινού σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Η απάντησή του, ήταν η ακόλουθη...

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πληρώσουμε τα 200 εκατομμύρια για να πάρουμε τον Μέσι. Με το Financial Fair Play που έχει επιβληθεί από την UEFA πρέπει να υπακούμε σε συγκεκριμένους κανονισμούς στο μεταγραφικό κομμάτι και προφανώς δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να προχωρήσουμε σε μια τέτοια μεταγραφή. Πρόκειται για έναν σούπερ παίκτη που χρειάζεται ένα σούπερ ποσό για να τον πάρεις και έναν σούπερ μισθό να του δώσεις, πράγμα που καθιστά απίθανη οποιαδήποτε κίνηση για τη αγορά του».

Τα λόγια του «special one» δεν εμπόδισαν σήμερα τη «Daily Star» να φέρει ξανά στο φως της δημοσιότητας σενάριο για τις σκέψεις που κάνουν στον λονδρέζικο σύλλογο για τον Λιονέλ Μέσι. Οι αριθμοί, ωστόσο, είναι τέτοιοι που αποτρέπουν τους «μπλε» από οποιαδήποτε κρούση στη Μπαρτσελόνα, άσχετα αν το ρεπορτάζ του βρετανικού Μέσου κάνει λόγο για επίγνωση από πλευράς Καταλανών για όσα ετοιμάζει η Τσέλσι.

Σε όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να υπολογίσουμε το ενδεχόμενο της «μπλόφας» από τον Ζοσέ Μουρίνιο και τις πιθανότητες – ίσως μηδενικές, αλλά όχι ανύπαρκτες – για σχέδιο με ισορροπία στα οικονομικά βάσει και των πωλήσεων παικτών. Βέβαια, το σενάριο αυτό είναι ακραίο καθώς πρόκειται για ΕΝΑΝ παίκτη, αξίας 200 ΕΚΑΤ.ΛΙΡΩΝ και όχι για συνδυασμό όπως έγινε εμφανής αυτός το καλοκαίρι του 2014 με τους «μπλε» να κινούνται πανέξυπνα στο πάρε-δώσε της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Δεν ξεχνιούνται, όμως, σχόλια του «special one» και εκπλήξεις που έκανε το καλοκαίρι του 2013. Με τον Γουίλιαν να βρίσκεται προ των πυλών της Τότεναμ, είχε αναφέρει πως: «γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστική η ομάδα με τον Βραζιλιάνο». Λίγες μέρες αργότερα, τον έκλεψε και τον έκανε κάτοικο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στο ίδιο πλαίσιο και το θέμα με τον Σαμουέλ Ετό, στην ίδια μεταγραφική περίοδο. «Ουδέν σχόλιο» προς τους δημοσιογράφους όταν τον ρωτούσαν για τον Καμερουνέζο και όσα είχαν κυκλοφορήσει στον Τύπο. Ο Σαμουέλ Ετό λίγο αργότερα ανακοινώθηκε!

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στο μυαλό του Ζοσέ Μουρίνιο και τι «σατανικό» σχέδιο μπορεί να σκαρφιστεί, αν και στην περίπτωση του Μέσι, έχει απόλυτη λογική το θέμα του Financial Fair Play κι επιπλέον, το θέμα του ποδοσφαιρικού μέλλοντος του Αργεντινού έχει κουράσει... Στα 27 του, ωστόσο, δύσκολα δεν θα δοκιμάσει τα επόμενα χρόνια και κάτι καινούριο...