Τουλάχιστον δεν... κάηκε (video)

Αν και ήταν ανώτερη κόντρα στην Άρσεναλ, η Λίβερπουλ έπαιξε με την φωτιά και παραλίγο να... καεί. Ένα τέρμα του Μάρτιν Σκρτελ στο 90+7' ωστόσο, διαμόρφωσε το χορταστικό 2-2 στο «Άνφιλντ» και έδωσε σε κάθε ομάδα από έναν βαθμό.



Τουλάχιστον δεν... κάηκε (video)

Με το αποτέλεσμα αυτό η Λίβερπουλ ανέβηκε στους 22 βαθμούς ξεπερνώντας την Έβερτον στην 10η θέση, ενώ η Άρσεναλ στους 27 πιάνοντας την Τότεναμ στην 6η θέση.

Σε ενδιαφέρουσες στιγμές του αγώνα, ο «χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους, Μάρτιν Σκρτελ,ήταν ο λόγος για τα λεπτά του έξτρα χρόνου καθώς ο Ολιβιέ Ζιρού τον πάτησε στο κεφάλι. Λίγα λεπτά πριν την ισοφάριση ο Φάμπιο Μπορίνι αποβλήθηκε βλακωδώς, με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά, αφού πρώτα είχε περάσει στην θέση του εξαιρετικού Λάζαρ Μάρκοβιτς.

Όσον αφορά τους «κανονιέρηδες», ο Ματιέ Ντεμπισί σκόραρε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της ομάδας του.

Το ματς:

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην Λίβερπουλ και δημιουργήθηκε από τον αρχηγό της, Στίβεν Τζέραρντ, του οποίου η απευθείας εκτέλεση φάουλ από καλό σημείο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Σέζνι. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του με τους γηπεδούχους να μοιάζουν πιο απειλητικοί. Στο 12’ ο Λαλάνα έχασε καλή στιγμή για να βάλει την ομάδα του μπροστά, αφού μετά από πάσα του πολύ δραστήριου Μάρκοβιτς δεν μπόρεσε να βρει στόχο μέσα από την περιοχή. Τα πράγματα για τους παίκτες του Βενγκέρ δεν βελτιώθηκαν και είναι ενδεικτικό πως πέντε λεπτά αργότερα η κατοχή έφτασε ακόμη και στο 79% για τους «κόκκινους»!

Η Άρσεναλ προσπάθησε να γίνει απειλητική σχεδόν στο 20λεπτο, αλλά ο Σκρτελ έκοψε εύκολα πάσα του Αλέξις με προορισμό τον Γουέλμπεκ και στην συνέχεια της φάσης ο Λαλάνα είδε ακόμη μία προσπάθειά του να μην καταλήγει στο τέρμα, με την μπάλα να κοντράρει αυτή τη φορά. Η πρώτη εντός στόχου στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 22ο λεπτό, με την κεφαλιά του Ζιρού από σέντρα του Σάντσες να σταματάει στον Τζόουνς.

Με την συμπλήρωση του μισάωρου οι παίκτες του Ρότζερς επέστρεψαν στις χαμένες ευκαιρίες, με τον Κουτίνιο να κλέβει και να τρέχει σε κατά μέτωπον επίθεση, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε το σουτ του Βραζιλιάνου. Ο Πολωνός δήλωσε και πάλι «παρών» στο 34’ όταν πραγματοποίησε πολύ καλή επέμβαση σε προσπάθεια του Μάρκοβιτς, που δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αφήσει πίσω του δύο αμυντικούς.

Κι από ‘κει και πέρα έγινε... χαμός!

Ενώ όλοι περίμεναν ένα καθόλου φυσιολογικό 0-0, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το επίσης καθόλου φυσιολογικό 1-1! Ο Κουτίνιο άνοιξε λογαριασμό στο παιχνίδι (45’) με ωραίο πλασέ, αλλά 113 δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντεμπισί πέτυχε το πρώτο τέρμα του με την φανέλα της Άρσεναλ, νικώντας στον αέρα τον Σκρτελ έπειτα από εκτέλεση φάουλ.

Στο δεύτερο μέρος η πρώτη ευκαιρία ανήκε στην Άρσεναλ με τον Σάντι Καθόρλα, ενώ η αμέσως επόμενη στον Ραχίμ Στέρλινγκ που νίκησε τον εκτός εστίας Σέζνι, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στο τέρμα. Λίγο νωρίτερα, ο Σκρτελ βρέθηκε στο έδαφος μετά από πάτημα του Ζιρού στο κεφάλι, αλλά επέστρεψε στο χορτάρι με το κεφάλι του δεμένο.

Η ολική ανατροπή έγινε στο 64ο λεπτό όταν ο εξαιρετικός Σάντι Καθόρλα κινήθηκε στην αριστερή πτέρυγα, πάσαρε συρτά στον Ζιρού κι εκείνος με πλασέ κάτω από τα πόδια του Τζόουνς πραγματοποίησε το 2-1 για την Άρσεναλ. Η Λίβερπουλ αποπειράθηκε να απαντήσει στο 75’, αλλά ο Λούκας δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο 87' ο Μπορίνι, που είχε αντικαταστήσει τον Μάρκοβιτς, βρέθηκε εκατοστά μακριά από το 2-2, αλλά δεν τα κατάφερε με τον Σέζνι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Ιταλός είχε όλη κι όλη αυτήν τη στιγμή στο παιχνίδι, αφού εν συνεχεία δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες σε τρία λεπτά και αποβλήθηκε.

Στο 90+7' (εννέα συνολικά τα λεπτά των καθυστερήσεων) ο Σκρτελ ρέφαρε για το 2-1 της ομάδας του, όπου όπως προαναφέρθηκε νικήθηκε από τον Ντεμπισί, 

Τα γκολ της αναμέτρησης:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Τουρέ (81' Λάμπερτ), Σκρτελ, Σακό, Χέντερσον, Λούκας Λέιβα, Τζέραρντ, Μάρκοβιτς (74' Μπορίνι), Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Λαλάνα

Άρσεναλ: Σέζνι, Ντεμπισί, Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Γκιμπς, Φλαμινί, Σάντσες (90+'4 Μονρεάλ), Τσάμπερλεϊν (90' Κάμπελ), Καθόρλα, Γουέλμπεκ, Ζιρού (82' Κοκελέν)