«Γι' αυτό μας επέλεξε ο Σάντσες»

Τους λόγους που ο Αλέξις Σάντσες προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Άρσεναλ και όχι στη Λίβερπουλ μετά την αποχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα, προσπάθησε να κατονομάσει ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος εμφανίστηκε χαρούμενος για την αίσια κατάληξη της μεταγραφής.  



«Γι' αυτό μας επέλεξε ο Σάντσες»

Πολλές πιθανότητες είχε η Λίβερπουλ για την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ, την ώρα που ο Λουίς Σουάρες έκανε τον αντίστροφο δρομολόγιο, κάνοντας το ταξίδι για Βαρκελώνη.

Το γεγονός ωστόσο ότι ο Χιλιανός άσος επέλεξε την Άρσεναλ, χαροποίησε ιδιαίτερα τον Αλσατό προπονητή, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που ο παίκτης, κατέληξε τελικά στο «Έμιρεϊτς».

«Σκέφτηκα ότι η Λίβερπουλ ήταν ένας σοβαρός αντίπαλος, επειδή πήγε ο Σουάρες εκεί. Θα μπορούσες να σκεφτείς έναν εύκολο τρόπο για να κάνεις τη συμφωνία. Θα μπορούσε να συμβεί. Αλλά στο τέλος της ημέρας, κάθε μεγάλος παίκτης σήμερα, έχει μία επιλογή να πάει εκεί που θέλει. Εκείνος επέλεξε εμάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό», δήλωσε αρχικά.

«Συνάντησα τον μάνατζέρ του στη Βραζιλία αρκετές φορές και μιλήσαμε για την μεταγραφή. Απλά προσπάθησα, όπως κάθε προπονητής, να πείσω τον παίκτη ότι μπορώ να βελτιώσω την ποιότητα του παιχνιδιού του και ότι ο τρόπος ποδοσφαίρου που παίζουμε του ταιριάζει. Πιστεύω γι' αυτό μας επέλεξε στο τέλος. Έχουμε συνοχή. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ απλό», προσέθεσε.