Οι… μέσοι με τα «δώρα»! (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να παρατάχθηκε χωρίς επιθετικό κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά με τους μέσους της να… ντύνονται φορ, κατάφερε να φτάσει στο 3-0 και να πιάσει (με ματς περισσότερο) την Τσέλσι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Δύο γκολ ο Σίλβα (49’, 61’) που «καθάρισε» μόνος του το ματς και ένα ο Τουρέ (81’) χάρισαν στους «πολίτες» την 8η συνεχόμενη νίκη τους σε Αγγλία και Ευρώπη.



Οι… μέσοι με τα «δώρα»! (video)

Αγουέρο, Τζέκο και Γιόβετιτς δεν βρίσκονταν στη διάθεση του Μανουέλ Πελεγκρίνι, που παρέταξε την ομάδα του χωρίς επιθετικό και την έβλεπε  να… ιδρώνει αλλά να μην μπορεί να πετύχει γκολ στο πρώτο μέρος.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου πάντως, ο Νταβίντ Σίλβα φρόντισε να το πάρει πάνω του και με γκολ στο 49’ και το 61’ άνοιξε το δρόμο στους πρωταθλητές Αγγλίας, που έφτασαν τελικά στο 3-0 με τον Γιάγια Τουρέ στο 81’.

Έτσι πέτυχαν την 6η συνεχόμενη νίκη τους στην Πρέμιερ Λιγκ και 8η συνολικά, αν υπολογίζει κανείς και τα «τρίποντα» κόντρα σε Μπάγερν και Ρόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «πολίτες» έφτασαν πλέον στους 39 βαθμούς, όσους έχει και η πρωτοπόρος Τσέλσι, η οποία αγωνίζεται τη Δευτέρα (22/12) στο «Μπριτάνια» κόντρα στην Στόουκ.

Από την πλευρά της η Κρίσταλ Πάλας (που είδε τον διαιτητή να μην μετρά λανθασμένα το γκολ του ΜακΆρθουρ στο 68’) έμεινε στους 15 και οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:

Χωρίς επιθετικό παρατάχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ήταν πάντως αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, αλλά (στο 3ο μόλις λεπτό) ο Νασρί δεν κατάφερε να δώσει από νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απουσία κλασικού φορ από τους «πολίτες», φρόντισαν να κλείσουν τους διαδρόμους στην άμυνά τους, κάτι που έδειχνε να δυσκολεύει τους παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ άρχισε να βγαίνει από το… καβούκι της και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, με τον Μπολάσι να μην αφήνει σε ηρεμία τους αμυντικούς των γηπεδούχων και τον Κάμπελ να έχει την πρώτη ευκαιρία στο 20’, όταν προσπάθησα να νικήσει με εντυπωσιακό τρόπο τον Χαρτ.

Οι πρωταθλητές συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ούτε ο Σίλβα (μετά από όμορφη συνεργασία με τον Νασρί) βρήκε στόχο. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το ματς «άνοιξε» αρκετά, με την Πάλας να διεκδικεί πράγματα από την αναμέτρηση και την Σίτι να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο φινάλε. Ο Ζαμπαλέτα βρέθηκε απέναντι από τον Σπερόνι, πέρασε τη μπάλα από πάνω του, αλλά την είδε να περνά ελάχιστα εκατοστά εκτός εστίας.

Χωρίς αλλαγές, αλλά αποφασισμένη να βρει το γκολ που θα της έλυνε τα πόδια επέστρεψε από τα αποδυτήρια η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία χρειάστηκε τελικά μόλις τέσσερα λεπτά για να το πετύχει. Ο Ζαμπαλέτα (σε μια από τις πολλές προωθήσεις του) βρήκε στο 49’ τον Σίλβα, το σουτ του οποίου χτύπησε στον Νταν και κατέληξε στα δίχτυα της Κρίσταλ Πάλας.

Οι γηπεδούχοι πήραν τα… πάνω τους μετά το γκολ και κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο και πάλι με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό. Ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Κολάροφ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο βραχύσωμος άσος ανάγκασε τον Σπερόνι να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Η Πάλας θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά το γκολ του ΜακΆρθουρ στο 68’ δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο διαιτητής καταλόγισε λανθασμένα οφσάιντ. Η μοίρα της αναμέτρησης είχε ήδη γραφτεί, οι παίκτες του Πελεγκρίνι έλεγχαν πλήρως την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο και τελικά έφτασαν σε ακόμα ένα τέρμα, με τον Γιάγια Τουρέ στο 81ο λεπτό να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο Μάντσεστερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Μανγκαλά, Ντεμικέλις, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Σίλβα (69’ Λάμπαρντ), Νασρί (89' Σινκλέρ), Μίλνερ (82’ Φερνάντο)

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Κέλι, Νταν, Χάνγκελαντ, Γουόρντ, Μπολάσι, Γέντινακ, Λέντλεϊ (89’ Μπάναν), ΜακΆρθουρ, Πάντσεον (84’ Τόμας), Κάμπελ (67' Ζαχά)