Σαουθάμπτον – Έβερτον (preview)

Μέρες πολύ διαφορετικές από αυτές στο ξεκίνημα της σεζόν περνάει η Σαουθάμπτον, που σήμερα για τη 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αντιμετωπίζει ακόμα ένα ζόρικο εμπόδιο, όπως είναι η Έβερτον. Επέστρεψε στις νίκες και παίζει με ανεβασμένο ηθικό η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.  



Σαουθάμπτον – Έβερτον (preview)

Οι «άγιοι» δεν έχουν πανηγυρίσει στα τελευταία έξι παιχνίδια, στα οποία μετρούν μια ισοπαλία και πέντε ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Τελευταία, ήρθε η ήττα – αποκλεισμός από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, σε μια εξέλιξη που αποδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν τον τελευταίο καιρό. Επιπλέον, τα προβλήματα είναι τόσα που δεν αποκλείεται πέντε – έξι παίκτες που θα βρίσκονται στην αποστολή, να προέρχονται από τη δεύτερη ομάδα!

Η Έβερτον που έκανε «κοιλιά» στα τελευταία παιχνίδια, πήρε νίκη (3-1) επί της ΚΠΡ πριν από μια εβδομάδα και αναθάρρησε ενόψει της συνέχειας. Και μπορεί να έχασε τον Κέβιν Μιραλάς, τουλάχιστον για το σημερινό παιχνίδι, όμως, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ανέκτησε την αυτοπεποίθησή της. Στις τελευταίες 15 επισκέψεις στην έδρα της Σαουθάμπτον, πάντως, η Έβερτον μετράει μόλις μια νίκη σε 15 ματς.

Μάλιστα, η ήττα (2-0) στο «St. Mary's», τον περασμένο Απρίλιο, έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο στόχος και φέτος είναι η εξασφάλιση μιας θέσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Επί του αγωνιστικού, πέρα από τον Κέβιν Μιραλάς, η Έβερτον θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Λίον Όσμαν με πρόβλημα στον αστράγαλο, επιστρέφει από τιμωρία ο Γκάρεθ Μπάρι, από τεστ ετοιμότητας θα περάσουν οι Ντάρον Γκίμπσον και Τζέιμς ΜακΚάρθι.

Για τη Σαουθάμπτον, θα λείψουν οι Σνάιντερλιν και Γουανιάμα λόγω συμπλήρωσης ορίου καρτών, ενώ απών θα είναι και ο Φλορίν Γκάρδος. Αμφίβολοι οι Στίβεν Ντέιβις και Γκρατσιάνο Πελέ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σαουθάμπτον (4-3-3): Φόρστερ – Κλάιν, Φοντέ, Γιοσίντα, Μπέρτραντ – Αλντερβάιρελντ, Ριντ, Γουόρντ Πρόους – Λονγκ, Πελέ, Μανέ

Έβερτον (4-2-3-1): Χάουαρντ – Κόλεμαν, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – Μπάρκλεϊ, Μπέσιτς – ΜακΓκίντι, Νέισμιθ, Πίεναρ – Λουκάκου