Στάθηκε στο ύψος της (vids)

Νύχτα ανακούφισης και ηρεμίας για τη Λίβερπουλ στο «Goldsands Stadium», καθώς στάθηκε στο ύψος της κι έκανε το χρέος της απέναντι στη Μπόρνμουθ, επικρατώντας με σκορ 3-1 για να περάσει στα ημιτελικά του Capital One Cup.  



Στάθηκε στο ύψος της (vids)

Πρωταγωνιστής για τους «κόκκινους» ο Ραχίμ Στέρλινγκ που σκόραρε δις, ενώ μάλιστα στο πρώτο γκολ, οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς (που άκουσε συνθήματα στήριξης από τον κόσμο στις εξέδρες των φιλοξενούμενων) άλλαξαν 51 πάσες!

Πρώτο γκολ με τη φανέλα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ για τον Λάζαρ Μάρκοβιτς.

Καλές ευκαιρίες έχασε η Μπόρνμουν σε σημεία που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν μέσα στο παιχνίδι, όμως απλά μείωσε με τον Γκόσλινγκ, ο οποίος είχε και δοκάρι.

Το ματς:

Η Λίβερπουλ έπρεπε να δείξει ότι ήταν ανώτερη. Από τα χαρτιά, να το μεταφέρει στο γήπεδο. Κι αφού πρώτα χτύπησε το... φυλλοκάρδι του Μπρένταν Ρότζερς με το χαμένο τετ-α-τετ από τον Γουίλσον, οι «κόκκινοι» κυριάρχησαν, έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο δείχνοντας ότι ήταν αρκετά άνετοι και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με το υπέρ τους 2-0. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με κεφαλιά στο 20ο λεπτό, έπειτα από 51 πάσες και ο Λάζαρ Μάρκοβιτς, σκοράροντας για πρώτη φορά με την κόκκινη φανέλα από το ύψος της περιοχής στο 28' διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου 45λεπτου. Στο 32' ο Κέρμοργκαντ, ολομόναχος και με όλο το χρόνο για να κάνει κάτι καλό μπροστά από τον Τζόουνς, αστόχησε, αποτυγχάνοντας να ξαναβάλει τη Μπόρνμουθ στο παιχνίδι.

Η θετική βραδιά για τη Λίβερπουλ συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στο 51ο λεπτό, ζαλίζοντας τον αμυντικό που προσπάθησε να «κολλήσει» πάνω του και να μην τον αφήσει να απειλήσει την εστία της ομάδας του. Προς τιμήν της, η Μπόρνμουθ, όσο κι αν είχε πλέον απογοητευτεί, το πάλεψε και στο 57', ο Γκόσλινγκ μείωσε σε 3-1, χάρη σε τραγικό λάθος που έκανε ο Μπραντ Τζόουνς στην προσπάθειά του να σταματήσει τη μπάλα. Ο σκόρερ των γηπεδούχων είχε και δοκάρι στο 72', ενώ η ομάδα της Τσάμπιονσιπ, όσο η Λίβερπουλ κλεινόταν και ηρεμούσε περιμένοντας να τελειώσει το ματς, συνέχισε την προσπάθεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Φράνσις, Έλφικ, Κάργκιλ, Σμιθ, Ο'Κέιν (81' Πίτμαν), Γκόσλινγκ, Ρίτσι, Κέρμοργκαντ (53' Άρτερ), Στάνισλας (54' Φρέιζερ), Γουίλσον

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Κόλο Τουρέ, Σκρτελ, Λόβρεν (45' Σακό), Χέντερσον, Τζέραρντ (89' Μπορίνι), Λούκας, Μάρκοβιτς, Κουτίνιο (74' Τσαν), Στέρλινγκ, Λαλάνα