Αποτελεσματική Τότεναμ (vids)

Πέρασε δύσκολες στιγμές με αρκετή πίεση από τη Νιούκαστλ, όμως, η Τότεναμ ήταν αποτελεσματική μπροστά από τα αντίπαλα καρέ και πήρε τη νίκη με σκορ 4-0 για να προχωρήσει στην ημιτελική φάση του φετινού Capital One Cup.  



Αποτελεσματική Τότεναμ (vids)

Οι «καρακάξες», πλήρωσαν δύο λάθη του τρίτου τερματοφύλακά τους, Τζακ Άλνγουικ στο πρώτο γκολ από τον Μπενταλέμπ και το τρίτο από τον Ρομπέρτο Σολδάδο, ενώ δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλές καλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Βορμ.

Η άμυνα των «σπιρουνιών» απορρόφησε τις στιγμές πίεσης, αντιδρούσε σωστά και στην επίθεση, οι παίκτες του Ποκετίνο έκαναν αυτό που έπρεπε.

Το ματς:

Αυτό που έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ήταν το λάθος του Άλνγουικ στο 18ο λεπτό. Η Νιούκαστλ, παίζοντας αναγκαστικά με τον τρίτο τερματοφύλακά της λόγω των απουσιών των Κρουλ και Έλιοτ, είδε τον Μπενταλέμπ να σκοράρει από κοντά έπειτα από μεγάλο λάθος του τερματοφύλακά της κι έπειτα έπρεπε πλέον να κυνηγήσει. Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου ήταν καλύτερη χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά την εστία του Βορμ. Από λάθος του Γκουφράν στο 35' λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 ο Κέιν και να τελειώσει το ματς, όμως, ευτυχώς για τις «καρακάξες» έχασε την ευκαιρία.

Στο 34ο δευτερόλεπτο του δευτέρου μέρους, η Τότεναμ διπλασίασε τα τέρματά της πιάνοντας στον ύπνο τη Νιούκαστλ και σιγουρεύοντας τη νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Ο Τσαντλί με ωραίο χαμηλό σουτ νίκησε τον Άλνγουικ για το 2-0 των «σπιρουνιών». Τα πράγματα είχαν ζορίσει πλέον πάρα πολύ για τις «καρακάξες» που δεν σταμάτησαν να βγαίνουν στην επίθεση. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Γιαν Βερτόνχεν έκανε τη δυνατή κεφαλιά για να απομακρύνει πάνω στη γραμμή ο Μασαντιό Αϊνταρά. Τελικά το 3-0 έγινε στο 62' από τον Χάρι Κέιν με αριστερό σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή. Το 4-0 της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Ρομπέρτο Σολδάδο από ριμπάουντ σε απόκρουση του Άλνγουικ από μακρινό σουτ που δοκίμασε ο Έρικσεν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Βορμ, Κίρικες, Βερτόνχεν, Φάζιο, Ρόους, Σταμπουλί, Μπενταλέμπ (80' Καπού), Τάουνσεντ, Έρικσεν, Τσαντλί (61' Ντεμπελέ), Κέιν (69' Σολδάδο)

Νιούκαστλ: Άλνγουικ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Αϊνταρά, Ντουμέτ, Κόλμπακ, Καμπελά (80' Βούκσιτς), Γκουφράν, Πέρεζ, Σισοκό (73' Ανίτα), Ριβιέρ (60' Άρμστρονγκ)