Παραιτήθηκε από τη FIFA ο Γκαρσία

Την παραίτηση του από τη FIFA υπέβαλλε ο Αμερικανός δικηγόρος, Μαικλ Γκαρσία, ο οποίος είχε αναλάβει την έρευνα για τυχόν παρατυπίες κατά την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε Ρωσία και Κατάρ.  



Παραιτήθηκε από τη FIFA ο Γκαρσία

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η FIFA τα στοιχεία που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της 18μηνης έρευνας του οδήγησαν τον Μαικλ Γκαρσία να υποβάλλει την παραίτηση του από την επιτροπή ηθικής της παγκόσμιας ομοσπονδίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μια μέρα νωρίτερα, η επιτροπή προσφυγών της FIFA είχε απορρίψει το αίτημα του Γκαρσία για επανεξέταση των στοιχείων, καθώς ο ίδιος θεωρούσε πως το πόρισμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας που είχε προκύψει από τη δική του έρευνα «περιείχε ουσιαστικά ελλιπείς και εσφαλμένες αναπαραστάσεις των γεγονότων και συμπεράσματα».

Στην επιστολή παραίτησης, ο Γκαρσία υπογραμμίζει την έλλειψη ηγεσίας στα ανώτερα κλιμάκια της FIFA και παράλληλα τονίζει πως έχασε την πίστη του στην ανεξαρτησία του έτερου μέλους της επιτροπής ηθικής, του Γερμανού δικαστή Γιοακίμ Εκερτ. Μάλιστα, ο Αμερικανός, ο οποίος αμφισβητεί το κατά πόσο η FIFA μπορεί να αλλάξει μετά από τόσο χρόνια σκανδάλων, αποκάλυψε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο η εκτελεστική επιτροπή της FIFA (της οποίας πρόεδρος είναι ο Ζεπ Μπλάτερ) προσπάθησε να τιμωρήσει τον Γκαρσία.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο δικαστής Εκερτ, δεν προέκυπταν ενοχοποιητικά στοιχεία τόσο για την Ρωσία όσο και για το Κατάρ, ώστε να συντρέχουν λόγοι αφαίρεσης της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.