Η Τσέλσι τα θέλει… όλα! (video)

Όχι πως υπάρχει αμφιβολία, αλλά η Τσέλσι φρόντισε για ακόμα μία φορά να πιστοποιήσει ότι φέτος τα θέλει όλα! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 3-1 της αξιόμαχης Ντέρμπι στο «Ipro Stadium» και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Τραυματίας στο κεφάλι, μετά από σύγκρουση με τον Τσεχ, αποχώρησε ο Κερτ Ζουμά.



Η Τσέλσι τα θέλει… όλα! (video)

Ο Εντέν Αζάρ ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στους «μπλε» του Λονδίνου στο 23ο λεπτό της συνάντησης, με τον Φελίπε Λουίς να σκοράρει για πρώτη φορά με την μπλε φανέλα στο 56’, κάνοντας το 2-0.

Ο Μπράισον στο 71’ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, αλλά η αποβολή του Μπάξτον λίγο αργότερα (που άφησε με δέκα τους γηπεδούχους) και το γκολ του Σούρλε στο 82’ έγραψαν τελικά την ιστορία του προημιτελικού.

Με τραυματισμό στο κεφάλι, μετά από σφοδρή σύγκρουση με τον Τσεχ, αποχώρησε στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Κερτ Ζουμά.

Τις 100 εμφανίσεις ως βασικός στην Τσέλσι συμπλήρωσε ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα.

Το ματς:

Με την Τσέλσι να μπαίνει αποφασισμένη να επιβάλει από την πρώτη σέντρα τον ρυθμό της ξεκίνησε η αναμέτρηση. Οι «μπλε» είχαν τον έλεγχο, ωστόσο, δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να τους κοιτάξουν στα μάτια.

Όλα αυτά όμως μέχρι τα μισά του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 23ο λεπτό, ο Κίο της Ντέρμπι δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα, με τον Φάμπρεγας να βρίσκει στον Αζάρ και αυτός να νικά τον Γκραντ, κάνοντας το 1-0 για τους «μπλε».

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε μια ακόμα καλή στιγμή λίγο αργότερα, αλλά ο Φελίπε Λουίς δεν βρήκε στόχο. Τα «κριάρια» από την πλευρά τους προσπάθησαν να αντιδράσουν, πίεσαν όσο μπορούσαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις για τον Τσεχ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Κερτ Ζουμά αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, μετά από μια σφοδρή σύγκρουση που είχε με τον Πετρ Τσεχ.

Με μια καλή ευκαιρία για την Ντέρμπι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Χιουζ βρήκε ωραία τον Ράσελ, αλλά ο άσος των γηπεδούχων δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσεχ, με το 1-0 να παραμένει.

Και αφού η ομάδα του ΜακΛάρεν δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, αυτή του Μουρίνιο φρόντισε να διευρύνει το προβάδισμά της. Στο 56ο λεπτό ο Φελίπε Λουίς με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Γκραντ να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από το βάθος της εστίας του, σημειώνοντας παράλληλα το πρώτου του γκολ με την φανέλα της Τσέλσι.

Οι πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ υποχρεώθηκαν και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή στο 63’, καθώς ο Ντρογκμπά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ο Ρεμί πήρε τη θέση του στη γραμμή κρούσης.

Η Ντέρμπι πάντως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη στο ματς και στο 71’ ο Μπράισον νίκησε με σουτ από τα όρια της περιοχής τον Τσεχ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον προημιτελικό.

Ένα ενδιαφέρον που εξασθένισε λόγω της αποβολής του Μπάξτον λίγο αργότερα και… εξαλείφτηκε με τον γκολ του Σούρλε στο 82ο λεπτό, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ της Τσέλσι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντέρμπι: Γκραντ, Κρίστι, Μπάξτον, Κίο, Φόρσιθ, Χιουζ (76’ Χέντρι), Μάσκαρελ (84’ Μπεστ), Μπρίσον, Ράσελ, Μάρτιν, Ντόκινς (57’ Ίμπε)

Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ζουμά (45+4’ Ιβάνοβιτς), Τέρι, Φελίπε Λουίς, Μίκελ, Μάτιτς, Σούρλε, Φάμπρεγας, Αζάρ (84’ Ραμίρες), Ντρογκμπά (63’ Ρεμί)