Μετά την ασίστ απλά...Τιερί Ανρί! (vid)

Κατέκτησε τα πάντα. Ότι θα ήθελε να έχει στην κατοχή του ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όταν θα έπαιρνε την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο Τιερί Ανρί άφησε τα αποτυπώματά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αποχωρεί αφήνοντάς μας με την απορία. Μα πως μπορούσε να πλασάρει με τέτοια επιτυχία πάνω στην κίνηση κάθε αντίπαλο τερματοφύλακα;



Μετά την ασίστ απλά...Τιερί Ανρί! (vid)

Στην Άρσεναλ πήρε μεταγραφή το 1999. Αποτυχημένο το πέρασμά του από τη Γιουβέντους, στην οποία πήγε από τη Μονακό. Στο Λονδίνο έμεινε για οκτώ χρόνια. Κατέκτησε το νταμπλ το 2002, το αήττητο πρωτάθλημα το 2004, σκόραρε 228 φορές με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα φώτα. Γεννημένος στο Παρίσι άλλωστε, γνώριζε πως είναι να είσαι στο επίκεντρο του φωτός.

Από το πρώτο του γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στη Σαουθάμπτον έδειχνε ότι είχε ένα ιδιαίτερο άγγιγμα με την μπάλα. Τα πλασέ του ήταν ξεχωριστά, πάνω στην κίνηση κατά 80% με το εσωτερικό του ποδιού και τη μπάλα συνήθως χαμηλά. Ήξερες τι θα κάνει στο τετ-α-τετ κι όμως ήταν πάντα απρόβλεπτος στο χρόνο που επέλεγε να το κάνει.

Ενας από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν ποτέ από τα αγγλική γήπεδα. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι εικόνες...