Το ναδίρ και το ζενίθ σε αντίστροφες πορείες!

Στο ποδόσφαιρο εννιά μήνες είναι μία αιωνιότητα. Και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι ακόμα και 30 δευτερολεπτα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όταν το ρολόι έδειχνε πως είχαν κυλήσει 11 λεπτα και 30 δευτερολεπτα η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από την πολύ έξυπνη κάθετη μπαλιά του Λαλάνα που βρήκε τον  και Στέρλινγκ μονο με τον Ντε Χεα! Ο Ισπανός γκολκίπερ εξουδετέρωσε το σουτ και 27 δευτερόλεπτα μετά ο Ρούνει έβαλε την Γιουνάιτεντ μπροστά στο σκορ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Το ναδίρ και το ζενίθ σε αντίστροφες πορείες!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Λίβερπουλ κυνηγούσε τη σκιά της και όταν βρίσκεις απέναντί σου έναν τερματοφύλακα που κάνει μία απο τις καλύτερες εμφάνισεις της ζωής του τότε πολύ δύσκολα  θα αποφύγεις την ήττα.

Ο Μπρένταν Ρότζερς μπορεί να ισχυρίζεται ότι ομάδα του είχε την κατοχή της μπάλας και περισσότερες ευκαιρίες! Η Λίβερπουλ είχε 19 τελικές προσπάθειες από τις οποίες 11 βρήκαν τέρμα σε αντίθεση με μόλις 10 τελικές της Γιουνάιτεντ απο  τις οποίες οι έξι βρήκαν στόχο. Ωστόσο ο πίνακας έγραψε τελικό αποτέλεσμα 3-0 και όσο κι αν υπάρχουν δικαιολογίες για την ηττημένη ομάδα σχετικά με το δεύτερο γκολ αφού ήταν καθαρό οφσάιντ με τον Μάτα εκτεθειμένο , η πικρή αλήθεια παρόλα αυτα είναι πως Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε διαρκή ανοδική τροχιά σε αντίθεση με την περσινή διεκδικήτρια του πρωταθλήματος που είναι σε ελεύθερη πτώση.

Ο Ρότζερς επιμένει πως δεν χρειάζεται για να τον βοηθήσει ένας defensive coach αλλα οι αμυντικοί του συνεχίζουν να κάνουν λάθη και οι χαφ του να αμύνονται με τα μάτια! Τα δυο από τα τρία γκολ που δέχτηκε η Λιβερπουλ ειναι απόρροια κακής τοποθέτησης και μέτριας αντίληψης ωστόσο ετσι κρίνονται τα ματς κσι όχι απο τις πάσες η τις έυκαιριες! Ο Λουίς Φαν Χάαλ ξέρει πως η ομάδα του είναι πια σε σωστό δρόμο και έξι συνεχόμενες νίκες ένα επίτευγμα που δεν μπορεί κανείς να το μειώσει. Μην λησμονεί κανείς πως σε αυτό το διάστημα η ομάδα του ανεβαίνει διαρκώς και αγωνιστικά αλλά και βαθμολογικά εχει δεχτεί μόλις τρία γκολ πάρα τα ξεκάθαρα δικά της αμυντικά προβλήματα! Και αυτό είναι που διαφοροποιεί τις καλές ομάδες από αυτές που σε τελική ανάλυση θα μείνουν εκτός στόχων! Όσο για την συζήτηση σχετικά με το ότι ο Ντε Χέα ήταν ο άνθρωπος του αγώνα σε ένα ματς που η ομάδα του νίκησε με 3-0 η ψυχρή απάντηση είναι πως και οι τερματοφύλακες παίζουν σε ένα παιχνίδι!

Για την Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή είναι το ναδίρ ύστερα από το ζενίθ που είχε βρεθεί εννια μήνες πριν φεύγοντας από το ίδιο γήπεδο με θριαμβευτική εμφάνιση και νίκη με 3-0! Και για την Γιουνάιτεντ που τότε βίωνε την  κόλαση με τον Μόιες στον πάγκο τωρα ειναι το αντίστροφο! Αν κάποιος θέλει να δει τα θετικά σημεία σε μια πολύ δύσκολη ημέρα για την ηττημένη μπορεί να κρατήσει το οτι  ποδοσφαιριστές που παίζουν και δημιουργούν τόσες ευκαιρίες σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι το Ολντ Τράφορντ δεν μπορεί ξαφνικά να έγιναν κακοί παικτες! Στο ματς του Μαρτίου δημιούργησαν πολύ λιγότερες καλές στιγμές από αυτές του ματς της Κυριακής και όμως τοτε ηταν νικητές ενώ τώρα έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι ! Η διαφορά είναι ο σέντερ φορ, αυτός που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουν σοβαρά στο Άνφιλντ το πως δεν θα κάνουν δώρα  στην αντίπαλη ομάδα σε κάθε παιχνίδι γιατί δεν μπορείς να ζητάς τίποτα περισσότερο από την μετριότητα μετά! Αυτό που είναι ολοφάνερο και δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντά στη Λίβερπουλ είναι μία δυσαρμονία ανάμεσα στους παίκτες! Το αντιλαμβανεται κανεις με γυμνό ματι και σιγουρα αυτο επηρεάζει τα αποδυτήρια!

Όσο για την Γιουνάιτεντ ο Φαν Χάαλ μπορεί να κοιτάει ικανοποιημένος!  Μπορεί η ομάδα του ακόμα να μην είναι σε πραγματικό μέγεθος διεκδικήτρια του τίτλου αλλα θα εξελιχτεί σε τέτοια σύντομα! Και εκτός της ψυχολογικής σημασίας του να νικάει η Γιουνάιτεντ την Λίβερπουλ αυτό που κρατάει κανείς αν είναι οπαδός των "κόκκινων Διαβόλων" από αυτό το εντυπωσιακό 3-0 είναι η επιστροφή της ομάδας στον καιρό που ακόμα και σε μία κακή μέρα μπορούσε στο τέλος της να βγαίνει νικήτρια!